19. 10. 2010.

Poskupelo grejanje

Vlada Republike Srbije još uvek nije usvojila novu metodologiju za obračun cene centralnog grejanja koju je predložilo Ministarstvo rudarstva i energetike.


Opštinsko veće u Negotinu je dalo saglasnost JKP Badnjevo na povećanje cena usluga grejanja za 12% počev od 15.10.2010.god.

Nove cene (bez PDV-a)

Stambena površina 67,06 din/m2

Ustanove 402,36 din/m2

Privreda 402,36 din/m2

Čemu žurba koalicionih partnera za poskupljenje?

Da li će, nakon što Vlada Republike Srbije usvoji novu metodologiju obračuna cene grejanja, u Negotinu ponovo doći do promene cene?

Da li osiromašeni gradjani mogu da plate svoje nove uvećane račune?

3 коментара:

  1. Sumnjam da ce vrsiti korekciju cena, ali ako to budu uradili bice opet veca. Sramota je da nam ne remontuju toplane, da nam ne dozvoljavaju iskljucenja, a da nam naplacuju i sta treba i sta ne treba.

    ОдговориИзбриши
  2. Korekcija cena je već doneta 13.10. i objavljena u Sl.listu opštine Negotin br. 34. od 15.10.

    http://www.negotin.rs/pdf/sluzbeni_list/sl_negotin_2010_34.pdf

    ОдговориИзбриши
  3. Vlast moze sve, pogotovu kad se zove SPS.
    Pa 90-te nisu bile tako davno, pobogu. Zar je moguce da imate tako kratko pamcenje??
    Ta njihova famozna odluka da ne mozete da se iskljucite sa sistema grejanja, odnosno da ce prikljutiti i one koji su odavno iskljuceni, nikako nije po Zakonu i sigurno ce pasti na Ustavnom sudu, samo ako neko podnese zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti.
    Posle toga, gradjani imaju pravo da podnesu odstetni zahtev kod nadleznog suda i sigurno ce dobiti neku odstetu. Sve to ce platiti poreski obveznici, a bahatost onih koji donose takve odluke ostace nekaznjena, osim eventualno gubitkom vlasti. Zakonodavci se, posto naravno i izvrsavaju zakone i druge odluke, drze daleko od pomisli da ovakvu bahatost onemoguce uvodjenjem personalizovane odgovornosti, a to bi znacilo da kada tuzite drzavu i dobijete spor, stetu vam plati drzava, a automatski se pokrece postupak protiv onog ko je stavio potpis na dokument koji je bio predmet osporavanja.
    Srbija je daleko od toga, jer kad bi bilo tako, trka za vlascu bi bila besmislena...
    Eeeeee....al` to ne biva.
    Inace, imam i jedan predlog LDP-u:
    Zasto cutite o ugasenom forumu na sajtu opstine Negotin?
    Da li se s tim slazete ( u to ne verujem, jer je forum nastao u vreme kada je Radmila Gerov bila predsednik op[tine i uglavnom je sluzio da je politicki neistomisljenici pljuju) ili jednostavno niste informisani? Ni jedno ni drugo vas ne opravdava...

    ОдговориИзбриши