26. 5. 2011.

Neke Odluke sa sednice SO Negotin


JKP Badnjevo – procena imovine


Na sednici skupštine, odbornici vladajuće koalicije, dali su saglasnost na procenu tržišne vrednosti gradjevinskog i poljoprivrednog zemljišta kao i vrednosti gradjevinskih objekata i opreme JKP Badnjevo i ako niko od odbornika nije video procenu niti zna koja je to oprema, zemljište i objekti i kolika je njihova pojedinačna vrednost.

Po rečima Direktora vrednost objekata i opreme je 513 miliona a zemljišta 315 miliona. Da li mu treba verovati na reč? To nigde ne piše u dokumentima koji su prezentovani odbornicima. Liberalno demokratska partija ne razume zašto bar jedan primerak ove procene nisu dobile odborničke grupe.

Kolika je vrednost toplana, kamiona, upravne zgrade..? Kojom površinom gradjevinskog zemljišta i gde se ono nalazi raspolaže JKP Badnjevo? Koje je to poljoprivredno zemljište u nadležnosti ovog preduzeća?

Odbornike vladajuće koalicije to nije zanimalo. Glasali su bez da znaju za šta glasaju, a moguće je da dugovi JKP Badnjevo od 160 miliona budu delom naplaćeni imovinom preduzeća. Da li će tada odbornici koji su visoko podigli ruke reći: čekajte ja ne mislim npr. da toplana vredi 100 hiljada?


Budžetski fond za zaštitu životne sredine – namenska sredstva


Program napravljen na 12 miliona. Dug iz prošle godine od 7,8 miliona nije uračunat. Zašto? Da li je ovaj grad dovoljno čist? Da li nemamo na svakom koraku divlje deponije pa nije potrebno uložiti sredstva u čišćenje istih? Da li u ovoj opštini nema ekoloških problema?

Prihodi koje ostvaruje opština vezani za ekologiju su namenski i ne mogu da se troše u druge svrhe. Od prošle godine čekamo da nam opštinska vlast dostavi mišljenje Ministarstva da namenski prihodi mogu, kako su nam rekli na jednoj od sednica, da se nenamenski troše. Taj dopis još uvek nije prezentovan odbornicima.

Na pitanje odbornika LDP na osnovu čega je iz ovog fonda prebačen novac za kupovinu garaže u iznosu od 3 miliona kada se zna da to nije bilo u programu za prošlu godinu“ dobijen je odgovor „ mi smo odlučili” sa dodatnim obrazloženjem da se garaža nalazi na Radujevačkom putu pa to ima veze sa ekologijom. Ko je to MI, i ko ima pravo da odlučuje i troši novac suprotno odluci skupštine?


Postavljenje zamenika načelnika Opštinske uprave – novi funkcioner na platnom spisku


Nakon što su dva člana Opštinskog veća primljena u radni odnos prošle godine, čime je budžet opterećen za njihove plate a sama opština za dva novoprimljena radnika, ova vlast je 03.marta postavila i zamenika načelnika Opštinske uprave. Ono što je uradjeno 03. marta bez pravnog osnova, jer po Odluci o radnopravnom statusu zamenik načelnika nije bio na stalnom radu, trebalo je ispraviti na sednici izmenom Odluke.

Kako je moguće prvo postaviti zamenika načelnika a kasnije doneti Odluku da je na stalnom radu? Da li je naša Opštinska uprava toliko velika pa je potreban i zamenik načelnika? Sramno je objašnjenje da ne postoje dodatni troškovi za budžet kada se zna da će zamenik načelnika primati platu kao funkcioner.

Da li su našoj opštini po prvi put potrebna još tri plaćena funkcionera? Jesu li to nova radna mesta koja je ova vlast obećavala pred izbore?




51 коментар:

  1. Анониман26. мај 2011. 17:02

    ima se moze se.sve se radi po partiskoj liniji,a i drugi su nista novo,sto je najgore i sledeci ce isto da rade.Nepostoje oni koji nisu bili na vlasti do sada pa da ih gradjani neznaju ,mogu samo da su zaboravili.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27. мај 2011. 19:22

    na sajtu opstine vidimo da je pri potpisivanju ugovora izmedju JKP Badnjevo i projektanske firme u opstini bili prisutni pored direktora Goluba komunala i sekretarica komunala ,ne znam njenu ulogu u svemu tome, verovatno je kao i savetnik Rade Markovic bila konsutant.

    ОдговориИзбриши
  3. Da li je ovaj grad dovoljno čist? Da li nemamo na svakom koraku divlje deponije pa nije potrebno uložiti sredstva u čišćenje istih? Da li u ovoj opštini nema ekoloških problema?
    -------------------------------------------------
    PITAJATE LJubishu - Novi stil on se najbolje razume u yte stvari .
    On je predsednik nadozrnog odbora kod Dulica u ministarstvu ...
    Sve dok su takvi koji odlucuju onasim zivotima tako ce da nam bude...
    I nisu oni problem , problem su oni koji dozvoljavaju da oni budu na tim funkcijama.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман28. мај 2011. 11:03

    Evo OBECAVAM,
    Dajem glas onoj politickoj stranci koja ce sigurno posle ulaska u vlast, angazovati obrazovane i strucne ljude u resavanju svih problema!
    Nema ljubisa, nema Kurta, nema Murta, ... sta se tu samo slikaju, kobajagi brinu se oni o ekoloskim problemima , ma oni samo misle o omome sto ih ceka u kafani posle slikanja, E TO JE NJIMA SAMO BITNO!
    Posle u Manastir da im se oproste gresi, ccccc!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман28. мај 2011. 14:03

    sta reci za demokrate za njih je najsposobniji covek na regionu Puljec,no koment.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман30. мај 2011. 14:21

    A otisak nedelje je pravi odgovor disciplinovanog "pionira" demokratski organizovanog LDP.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман30. мај 2011. 18:42

    zasto pionir nije za smenu ili strajk,neka nam kaze kad znamo da krijuci cita blog.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман31. мај 2011. 15:28

    Pa taj "pionir" u stvari jos uvek luta,nit zna gde bije nit gde udara.Vazno mu je da ga je Ceda dobro udomio,na posao dolazi kad hoce isto tako i polazi.Fakultetsku diplomu je dobio za 6 meseci bolovanja kod Ace Ilica,a to sto nista nezna da radi druga je stvar.Njegovo jedino oruzje je pljuvanje po svakom.Covek koji onu kapicu na glavi ne menja od petog razreda osnovne skole, jer je u njoj sacuvao toliko pameti za taj uzrast gleda njegov jedini i licni interes.To u Komunalu svi znaju i niko vam lepu rec o tom coveku ne moze reci.A u stvari sve svoje frustracije izrazava kroz neke tekstove koji nemaju ama bas nikakvog smisla.Ti tekstovi su zapravo masta ovog ljigavca da bude neko i nesto.A ostao je i ostace niko i nista.

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман1. јун 2011. 16:57

    danas su u JNA ulici blizu moje kuce sekli komunalci korpom drvo u privatnom dvoristu o trosku opstine jer covek nema para,a po nalogu kako kazu komunalne inspekcije.Od kada inspekcija sredjuje dvorista svojim rodjacima i komsijama o trosku gradjana Negotina.Zasto su drugi iznamljivali korpu od komunala placajuci istu ,mozda nisu rodjaci ili clanovi SPS.Sram vas bilo>
    Dimitrijevic

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман1. јун 2011. 22:25

    Dimitrijevicu odakle Vam to da je neko iz komunalne inspekcije naredio secu tog drveta, ako je to drvo u privatnom posedu, i koji je to inspektor? Morate biti odredjeniji, jer ako je to sto ste napisali tacno, onda se radi o zloupotrebi sluzbenog polozaja i prekoracenju nadleznosti!

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман2. јун 2011. 07:49

    Pitajte u komunalu reci ce vam ime inspektora koji inace zivi u blizini secenog drveta.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман2. јун 2011. 07:53

    pitajte dir.Stojana iz gradjevinskog on ce to da plati

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман2. јун 2011. 11:54

    Kada su radnici "Komunala" podneli tužbe zbog zaostalih neisplaćenih zarada, predsednik opštine i direktor komunala izjavili su da će "angažovati advokata iz Beograda" da zastupa "Komunal". Valjda misle da je neko stručan samo zato što živi u Beogradu, ne znam. Osim toga,trebalo bi da su do sada naučili da kada preduzeće nezakonito nekome uskrati prava, mogu da dignu iz groba i Filotija lično i angažuju ga,to ne pomaže, jer ne presudjuje advokat, već sud. Kolike će to troškove stvoriti i onako jadnom Komunalnom preduzeću mogu da zamislim. Ali nije bitno, važno je da se tera inat.

    ОдговориИзбриши
  14. ubuduce kad radite nesto u svom dvoristu da nebi trosili vase pare pozovite komunalnu inspekciju oni daju nalog komunalu,opstina plati i svi zadovoljni,pravi komunizam ,nirvana.A vamo borba protiv korupcije,pa ocistimo Srbiju,ja naivan pa pomislih da je ociste od idiota o neradnika kad ono ne da je ociste od onih koji misle svojom glavom ,smetaju drugovima,razvijaju opasne frekvencije kao "Crni bombarder"

    ОдговориИзбриши
  15. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  16. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  17. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  18. danas jedan sindikat potpomognutsavetnicima u komunalu zapreti strajkom ako presednik drugog sindikata ide na komunalijadu.Savetnici koji primaju penziju u komunalu,doduse zasluzenu jer su nekad davno bili dir.komunala i silno ga unapredise jos se o njihovim uspesima pripovedaju bajke u gradu,resise da zarade platu posle toliko godina i pocese bavljenjem advertajzingom,neko im rece da se dobro placa.svi zajedno prilegose i ukljucise svoje potencijala da poprave stvari u8 komunalu ,stalo inm brate primaju penziju ,a zaposleni pa se sazalili na radnike i resise.Idemo na komunalne igre jer kad je lose dajte radnicima vina i igara i bi igra komunalaca u Donjem Milanovcu.
    Da li ce mamut iz Milanovca da pomogne savetnicima i njihovim partijama videcemo posle igara.

    ОдговориИзбриши
  19. ako pogledamo danasnju slavu grada vidimo zute i crvene i jedni i drugi ne priznaju boga,a glume neke vernike,budite ljudi znamo da nikad dosad niste usli u crkvu pa ne morate ni sada uostalom crkva i drzava su odvojeni nema razloga za podilazenje i ovako kad budete smenjeni nikad vas vise necemo videti.Mozda i dolaze u crkvu jer su odvojeni od naroda pa misle da su neka velicina ne znaju da su pred bogom svi isti.Ako niste primetili i nasi ministri i presednici kad posecuju crkve ,a gledate na TV nikad se neizdvajaju posebno vec su sa narodom makar u crkvi.U Negotinu jel to namerno svestenici rade protokol ili to opstinari traze stalno se poodvajaju,patuljci pred bogom su svi isti ,a uloge u pozoristima koje trenutno imate u svojim kratkim zivotima ne cini vas visim u ocima bozijim.Spustite se ne ponizavajte se vise.

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман3. јун 2011. 14:23

    Nije mi jasno zasto ih g. Markovic ne nauci osnovnim stvarima ponasanja u Crkvi. to je medju prvim lekcijama koje su nasa deca ucila na casovima veronauke. On je stalno u crkvi sa svojom porodicom i malo edukacije za politisku elitu nece nikom skoditi. I naravno nije ovo jedina politicka postavka koja dolazi u crkvu samo za vreme vladavine. Sto, ako Bog postoji za svaki slucaj da me u mandatu vidi na po nekoj Liturgiji.Ih bre srbine.
    Dane

    ОдговориИзбриши
  21. Sedeo sam u kaficu danas i slusao komunalce kako raspredaju ko je u komisiji za vasar i ko vise ,a ko manje krade,pominjali su i groblje.Ovo kazem sto vec godinama grado kruzi ta prica o kradji na buvljaku za vreme vasara i na groblju.Pa ljudi izparcelisite vasar i svaka parcela ima broj,ili se izmere duzine ulica i kako se prodaje tako se u kompijuteru obelezi drugom bojom (vidi se koliko je ostalo metara prazno),kad dodje neko da kupi mesto odmah vidi gde ima praznog mesta ,ne mora da podmicuje komisiju.Isto vazi za groblje,ukoliko neko u vasem komunalu ima mozak ,usta sumnjam moze samo da skokne u dva tri veca grada (mislim za groblja) i vidi kako se radi,ili u Sabac ili Rumu gde se vasar odrzava svakog meseca.Izgleda da ni jednom direktoru nije cilj da sve bude transparentno,secam se da je nekad vas Aca stanpao posebne blokove za svoje ljude (ili su to neki od radnika ne mojte me drzati za rec).Znaci komunalci ne mojte da kradete sto bio reko Velja oprosticemo ako malo kraduckate.

    ОдговориИзбриши
  22. pocele su konsutacije oko promena u javnim preduzecima,misli se na personalna,kako izgleda nekima bi moglo da visnu kraci ako naprave jos jedan pogresan korak.Ovog puta bez konsutacija sa SPS,samo u okviru DS.Sta ce biti videcemo sledece nedelje.

    ОдговориИзбриши
  23. ko nije video kako se jede i pusi banana na proslavi u Donjem Milanovcu na komunalijadi i igra trbusni ples sa direktorom imace prilike na youtubu.

    ОдговориИзбриши
  24. Анониман5. јун 2011. 13:42

    Vratise se Komunalci sa radnickih igara iz D.Milanovca.Najprijatnije iznenadjenje kazu ucinili su predsednik U.O g.Pavlicic koji je sinoc na svecanoj veceri stigao sa cuvenim i do sada najpoznatijim direktorom Bankovicem.Licno su se potrudili da pokazu radnicima kako se banci i pijanci.Da sve to ulepsaju potrudili su se poznata sekretarica druga Radosavljevica koja uz licno angazovanje sa osnovnom skolom pobija sve one tvrdnje da sa osnovnom skolom ne mozes dogurati dalje od cistacice.Elem kako kaze nas izvor pomenuta sekretarica je izvela najzapazeniju tacku sa BANANOM pa je pored odusevljenja Bankovica i Pavlicica,odusevila najvise ekipu iz Kladova od kojih je dobila jos jednu bananu i majicu njihove ekipe.Jedini koji su bili postidjeni su radnici i radnice ekipe Komunala iz Negotina koji izgleda nemaju ista merila kao pomenuti direktor i predsednik U.O U stvarisramota je da ovakvo preduzece ima za predsednike ovakve ljude.

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман5. јун 2011. 14:29

    Il ce mozda da odu u neku skolu da bidnu direktori jer je konkurs otvoren. Dal ce bata Maric da ustupi svoj resor DSu. Pitanje je sad!!

    ОдговориИзбриши
  26. Stvarno sramota na tim igrama je bio ceo "krem" komunala Zarkovic,Stankovic,Markovic ima li vecih neradnika i skubidana.Pa zar se nisu najeli kod kuce vec su morali i oni da idu sa radnicima i otkad oni spadaju u radnike.Nije ovo bilo druzenje parazita i poltrona.

    ОдговориИзбриши
  27. dunavski mamut5. јун 2011. 17:10

    pitanje za anonimnog reportera iz d.milanovca:koji to sindikalac se najvise radovao kada je od muzike narucena tzv.himna sps "ne moze nam niko nista"?po mojim izvorima, to je onaj sto su mu ruke bile uvis ko da je sreo nemce 41.
    tj
    svi ste vi komunalci komplet sramota za ovaj grad,nije ni cudo sto se vatate za banane,krastavce i jedni druge za gusu umesto da radite svoj posao i cutite dok vas ovaj narod placa,a ne da se samo ogovarate i tuzakate medjusobno

    ОдговориИзбриши
  28. Bese to lepa oprostajna vecera u D.Milanovcu,sad sledi gorci deo,smena i dovodjenje novog direktora,recimo Raica on ima iskustva visegodisnjeg kao rukovodioc i politicar.Neznam sta ce reci Urukovic jer i njegovo mesto u SPS se merka.

    ОдговориИзбриши
  29. O kako je lepo biti glup.
    Stoka oce da nervira,mene stalno nesto dira,o kako je lepo biti glup.

    ОдговориИзбриши
  30. nista se nerazume ko je kome ljustio bananu savetnik direktoru ili sekretarica tom radusavljevicu,i kakva je to tarapana sa banane pa sad ima sezonskog voca.Kupujmo domace.

    ОдговориИзбриши
  31. Анониман5. јун 2011. 19:17

    "futarevic pasarika је рекао...

    pocele su konsutacije oko promena u javnim preduzecima,misli se na personalna,kako izgleda nekima bi moglo da visnu kraci ako naprave jos jedan pogresan korak.Ovog puta bez konsutacija sa SPS,samo u okviru DS.Sta ce biti videcemo sledece nedelje."
    Piše se KONSULTACIJE nepismeni.

    ОдговориИзбриши
  32. sad posle komunalijade vidi se da samo komunalci u Negotinu nemaju zakonski zagarantovani minimum plate,zbog toga su vec usledile silne tuzbe ,a tek se spremaju sledece nedelje .Neko je najugrozenije radnike godinama zakidao.Koliko ce kostati to treznjenje videce se.Sta su radili direktori u komunalu zasto nisu primenjivali zakon i ko ce da odgovara i to ce se videti.Kao odgovorna vlast treba jednom potraziti odgovor od njih,a tamo ih ima sijaset direktora na platnom spisku(doduse zovu se savetnici).Ako se radi o steti koja prelazi milionsku vrednost zapitah se nepostojili tu i krivicne odgovornosti.Tolike tuzbe ,takse,vestacenja,to ce sigurno ici preko milion din.Vlast treba da se pokaze na delu.

    ОдговориИзбриши
  33. Lale odrza predavanje o partiskoj konbinatorici,pa sad ako je prave on i Miki Dupljanac moze biti i tako ako ih onaj iz SPS prodrma bice im kombinatorike u sortiranju komunalnog otpada.

    ОдговориИзбриши
  34. Анониман5. јун 2011. 19:35

    Naravno da treba, ali oni se u DS-u bave svim i svačim samo ne onim što treba. Banković je jedan od retkih direktora koji taj i takav komunal pokušava da promeni, a koliko je to težak posao vidi se i po količini bljuvotina kojima je zasipan. Pa pogledajte samo ko su bili diraktori pre njega i da li su oni bili izloženi ovakvom pritisku...

    ОдговориИзбриши
  35. Zna ceo Negotin ko je bio pre njega i ko ih je postavljao,ali ko mu je kriv kad nije sredio savetnike vec su mu radili o glavi,a naprimo je brate i on radnika ihha.

    ОдговориИзбриши
  36. sta bi sa promenama i ja trazim posao i clan sam DS.Imam i Mega Trend fakultet mogu da budem i ekonomista i savetnik i direktor. javite se na sifru.
    susreti sela

    ОдговориИзбриши
  37. Анониман6. јун 2011. 15:03

    danas na IO sindikata u komunalu donesena odluka da se tuzi i za februar ,mart,april i maj mesec.Komunal sigurnim koracima ide u stecaj kao i prebacivanje plana rada suda.

    ОдговориИзбриши
  38. Анониман6. јун 2011. 17:09

    Cuo sam za to od kolege,kazu da radnici traze, jer se direktor na upravnom odboru falio da ce sve koji su tuzili da izgube na sud.On to izgleda namerno da bi njih okrivio za propast komunala,da prikrije onih 14 miliona sto nestali zajedno sa masinu za asfalt,a kazu i firma vise ne postoji.Ma to sve u dogovoru sa opstinarima.Ko moze da pokrije silni gubitak koji je napravio Ceda.Svasta se valja ispod zita u komunalu,sto ne zovu finansijsku da proceslja malo,mada sam cuo da je i za masinu pisana krivicna prijava ali niko ne reaguje.

    ОдговориИзбриши
  39. daj ne lupajte nema sanse ljudi ce sami da se odreknu 60.000 din iz ljubavi prema opstinarima.Svesno ce se odreci svojih para samo da bi pojedini opstali na vlasti i sacuvali svoju firmu.

    ОдговориИзбриши
  40. Анониман6. јун 2011. 20:09

    Ruza je dobila nalog od Opstinskog veca da izvrsi ocenjivanje radnika opstinske uprave, za period od godinu dana zakljucno sa junom 2011., u skladu sa zakonom o odredjivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji.
    Kriterijumi su strucnost, kvalitet obavljenog posla itd.

    ОдговориИзбриши
  41. kakva je to masina za obelezavanje ,da je nije konstruiso Djetic sto mu je zena iz Urukovog sela pa se gura da bude teh.dir.

    ОдговориИзбриши
  42. Анониман6. јун 2011. 21:11

    Pa ako tuže i za ovaj period što rekao anonimni od 15,03 to ispada mnogo više od 60.000 po čoveku.Koliko sam upućen preko 40 radnika je tužilo.To je 12 meseci po ceni rada na dan isplate a to je 102 dinara po satu.To je oko 18000 bey minulog rada,bonova,regresa.Ako je tacno da je plata onih koji su tužili oko 14000 sa svim dodacima koji su navedeni,to je preko 8000 po mesecu.Ako to pomnožite sa 12 meseci to je 96ooo dinara,svakako bez sudskih troskova a i tu treba dodati bar 30000 po osobi pod uslovom da direktor ne odlaže ročišta kao što najavljuje.E kad se sve ovo sabere svako pametan može da zaključi da je ovo svesno nameštanje opštinara da Čeda stavi katanac u bravu.a i kola od 23000 evra vam ostaje kao poklon.Srećno drugovi komunalci.

    ОдговориИзбриши
  43. Ima nade za nas mlade. http://www.youtube.com/watch?v=dCheUEajQjA

    ОдговориИзбриши
  44. Анониман6. јун 2011. 23:09

    U bre kakva matematika , ko na probnom testu za osmake . Sad mi je jasno zasto su deca Vuka uzalud skupljala smece i cistila Srbiju. Komunlaci bili na festu. I danas po podne je smece bilo ispred skole, doduse uredno spakovano u vrece .
    Grad je ocajno prljav. Ako komunal stvarno pukne je....... jeza .

    ОдговориИзбриши
  45. Анониман7. јун 2011. 18:29

    Na adresu JKP "Badnjevo" stigao je RN sa Rajackih pimnica od 27000 dinara.Pa ovi sto su bili na rucku su alaviji od cuvenog zderonje Janjica.Jos pouzdano neznamo sve ucesnike ovog zdranja ali znamo da su bili i neki savetnici.

    ОдговориИзбриши
  46. Анониман7. јун 2011. 18:40

    Lale ne sme da komentarise krkanje na Rajackim pivnicama"Lepa Brena za 20 osoba" jer je verovatno i sam bio prisutan kao Bankovicevo naliv pero koje ide za njim.

    ОдговориИзбриши
  47. Ma kakvi savetnici mene nisu zvali bez nas i ovako ne moze da prodje nego i sekretarica uz teh.direktora kao prevodilac za Nemacki gut,gut.

    ОдговориИзбриши
  48. Анониман7. јун 2011. 21:19

    Šta radite bre.
    U mesto da budete glasilo LDP vi postadoste obična trač rubrika.
    Tako se ne vodi politika kojoj treba dati poverenje.
    Tužana sam jer sam verovao u vas, ali klipovi su isuviše sazreli, tako da su moćniji i od podmetanje noge.
    Zašto obevrednujete Radmilin rad?

    ОдговориИзбриши