23. 5. 2011.

Rezultati rada za dva puta bolji Negotin


Na osnovu Izveštaja koji su razmatrani na sednici SO Negotin može se utvrditi sledeće:


JP za gradjevinsko zemljište (SPS)


- Potrošili više od 170 miliona dinara. (Izvedene radove u prošloj godini nek procene gradjani.)

- Umesto predvidjenih 34 miliona sopstvenih prihoda ostvareno je samo 600 hiljada.

- Dodatna sredstva ostvarena sa 0 dinara a predvidjeno je bilo 6 miliona

- Dugovanja na kraju godine 10,5 miliona dinara

Iako je Ugovor za zamenu vodovodnih cevi u nekoliko ulica u gradu zaključen još 2009.god. radovi su krenuli na jesen prošle godine tako da su gradjani u blatu i danas. Da li je bilo potrebno čekati godinu dana da krenu radovi?

Za radove na izgradnji kanalizacione mreze utrošena svega sedmina predvidjenih sredstava. Zar nastavak radova na kanalizacionoj mreži ne treba da bude prioritet ili gradjani u 21. veku i dalje treba da se bore sa septičkim jamama?

Da li je potrebno dve godine za zavrsetak fontane u centru grada? Da li je potrebno više od godinu dana se nastave radovi u parku sumi cvećara iz razloga što se tenderi stalno poništavaju. Kada ce krenuti radovi na sredjivanju kanala u ulici 12. septembar i naselju vlaška mala?

Koji to novi projekat je uradila ova vlast i zašto nije po obećanju obezbedila dodatna sredstva iz Republičkog budžeta?

Odakle potiču dogovi prema firmi Graditelj Leskovac kojoj su pred izbore velikodušno ustupili zemljište za legalizaciju i najavljivali završetak zgrade kod zelene pijace? Zašto se zgrada ne radi i ko je odgovoran za tako data obećanja i ustupljeno zemljište na štetu opštine?

Zašto su putevi i ulice prepuni rupa a ulična rasveta u gradu i selima svedena na minimum?


JKP Badnjevo (DS)


Godina završena sa dugovanjima od 160 miliona dinara.

Treba li onda JKP Badnjevo da bude sponzor manifestacije Susreti sela, tačnije sponzor večera nakon manifestacije. Objašnjenje Direktora da je to reklama a ne sponzorstvo nije prihvaljivo za Liberalno demokratsku partiju.

Polovno klizalište, za koje je pred izbore prvo rečeno da je besplatno, kupljeno za 4.7 miliona dinara.

Grejanje u hali sportova dva puta radjeno, tačnije izmeštani su nepropisno postavljeni rezervoari.

LDP zahteva da se odmah krene sa remontom kotlova kako bi gradjani imali grejanje naredne godine kao i da se veća pažnja posveti čišćenju grada.


Muzej Krajina (DS)


Za telefon potrošili 209.000 dinara.

Gde to putuje Direktor Muzeja kada je za gorivo potrošeno 236.000 dinara?

Da li je moguće da za reprezentaciju i kafanske ručkove Muzej potroši 200.000 dinara, maltene kao sve ostale ustanove kulture zajedno?

Da ne zaboravimo Direktor je nagradjen Majskom nagradom za izuzetne doprinose u 2010. godini.


Turistička organizacija (SPS)


Izveštaj ne sadrži prihode koji su ostvareni prošle godine niti rashode za plate. Kako je moguće glasati za Izveštaj koji nema osnovne elemente za usvajanje pitanje je za odbornike vladajuće koalicije. Zar njih ne zanima koliko je para potrošila Turistička organizacija i na koji način ili odbornici ne smeju tako nešto da pitaju Direktora postavljenog na predlog SPS-a.


Narodna biblioteka (DS)


U prošloj godini izdate dve knjige Vlaste Mladenovića u vreme dok je bio Direktor te ustanove.

V.d. Direktorka (bez stručnog ispita za rad u biblioteci) otpustila jedinog bibliotekara koji je profesor srpskog jezika i književnosti kao nekog ko je nestručan za knjigovodstvene poslove. Ista je zaključila sa Upravnim odborom Ugovor o radu na neodredjeno vreme a zna se da je mandat v.d. Direktora godinu dana. Na pitanje kako je to moguće ostali smo bez odgovora.


Centar za socijalni rad (SDPS)


Nezainteresovanost predsednika Upravnog odbora iz PUPSa da bar pročita Izveštaj o radu tumači se kao štamparska greška u broju penzionera (2000). Na pitanje koliko je para za jednokratnu pomoć potrošeno pred lokalne izbore nismo dobili odgovor. Jedino što može da se zaključi iz ovog Izveštaja je da je broj siromašnih gradjana značajno uvećan u prethodnih godinu dana i da je neophodno obezbediti dodatna sredstva kako bi im se pomoglo.

Predstavnici SDPSa setili su se da na Sednici pomenu da će se zalagati za otvaranje narodne kuhinje zaboravljajući na činjenicu da su svojim glasovima tu stavku izbrisali iz Odluke o budžetu.

Odbornici PUPSa još uvek nisu odgovorili kada će da ispune obećanje o besplatnom prevozu penzionera i da li će na svakoj sednici Skupštine marketinški predlagati nešto što kasnije nemaju nameru i da ostvare.



12 коментара:

  1. Анониман23. мај 2011. 16:47

    Radnicki Sindikat ce u subotu 28.05.deliti flajere o desavanjima u ovom preduzecu od dolaska C.Bankovica na mestu direktora.Dugovanja i ne domacinsko poslovanje ovog direktora stavice katanac u bravu ovom preduzecu.Ni krivicne prijave ni prijave inspekciji rada nisu doneli nista sto bi sprecilo ovog coveka da i dalje krsi zakon.Danas je ovaj sindikat stavio prigovor na samovolju direktora da sa spiska radnika koji ce ucestvovati na radnicko sportskim igrama skine predsednika i clanove ovog sindikata koji se usudio da svoja prava ostvari zakonskim putem.Kome odgovara da ovaj i ovakav covek bude i dalje na celu ovog preduzeca neznamo.ali smo sigurni da ovakvo rasipanje dovodi uskoro ovo preduzece do blokada iz kojih nece nikad izaci.Kome to odgovara videce se!!
    Rajcic Ljubisa predsednik RSKD

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23. мај 2011. 17:35

    Ne spominje se Dom kulture? Zašto? Pa izgleda zato što vama ne odgovara da priznate da je za besprekoran rad i stanje u toj ustanovi zaslužna CICA JOVOVIĆ jer ste zaboravili da kada hvalite na sva usta sadašnjeg direktora mr.Milana R. ustvari je uspeh Cicin a ne sadašnjeg dir.Ona je bila na mestu direktora prošle godine il ste zaboravili.Što to ne objasnite i neželite da priznate.Dobronamerni negotinac.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман23. мај 2011. 17:49

    Stvarno je nejasno sta taj covek koji je na mestu direktora JKP zamislja da je?
    Takvo arogantno ponasanje, bez trunke obzira prema licima koja su u poslovnim odnosima sa ovim preduzecem je vise nego drsko! Apsolutno nepristupacan i nekooperativan za svaki vid saradnje, sto naravno ima za posledicu katastrofalno stanje u preduzecu!
    Trebalo bi da se malo spusti na zemlju i shvati da je promenljiv i da je interes preduzeca iznad njegovog licnog interesa i uobrazenosti!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман23. мај 2011. 17:50

    Ako ovo iznosi Sindikat ovog JP zaista se treba zabrinuti kome smo u ruke dali rukovodjenje ovako bitnog preduzeca.Gradjani bi trebalo preko svojih odbornika za koje su glasali da zahtevaju da se odrzi jedna vanredna sednica SO Negotin i da se ovi podaci prezentuju i obrazloze.Zato smo i glasali da neki ljudi budu u nasem parlamentu.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман23. мај 2011. 17:55

    Odbornici SDPS ni neznaju da kad su digli ruke za budzet da su ustvari glasali protiv najsiromasnijih,a od njih su uzeli najvise glasova.Najsiromasniji bi trebalo sada da odu kod predstavnika ove stranke i traze da ih hrane.Meni je jako zao sto je do ovoga doslo i nadam se da ce ti,isti izvuci neki yakljucak,bar kada budu trebali ponovo da glasaju.Potrudicemo se da ih na vreme podsetimo,da ne zaborave.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман23. мај 2011. 19:38

    Na nedavnom sajmu u Novom Sadu mogli smo se uveriti kakva je cistoca i pokosenost trave kako u N.Sadu tako i u N.Beogradu oko Sava centra i Genex apartmana.Mogu vam reci da i u vreme vladavine radikala u Negotinu nije bilo toliko ne pokosene trave.A ipak je to Beograd i Novi Sad,e sad uporedite plate tih radnika i plate ovih lokalnih i sve ce vam biti jasno.Negotin je 2x cistiji i sredjeniji od njih.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман23. мај 2011. 19:48

    eh, muko moja. Citam i prosto ne znam dal da pakujem kofere odmah il da spakujem samo decu i da ih sutnem iz ovog grada .... samo ne znam gde. Stvarno ne zna covek ni sta da misli ni sta da kaze. Jabukovacki lobi radi pa cepa. I drze se svi cvrsto i jedni druge pokrivaju. A mi ostali da se izedemo medjusobno.
    Ovo za Dom kulture je stvarno tacno. Ode zena Miti i jos ponekima na dusu.Bar je docekala penziju, a mi na pola puta ... il ce da svercujemo ili ... eh i sta sad da kazes klincima da budu fini, vaspitani postuju starije. E brajko moj .Jadna si Srbijo.

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je još jedan dokaz da sadašnja vlast ne doživljava sebe kao nosioca društvenog razvoja, već kao puko iživljavanje nad narodom, koji im je dao mandat. I ovo je verovatno njen maksimum rada. A šta drugo i očekivati od SPS-DS kadrova, kada su mnogi od njih učeni politici u devedesetim godinama prošlog veka. Ako se setimo vlasti SPS-a u tadašnje vreme, onda možemo da se složimo da oni i ne umeju više.

    ОдговориИзбриши
  9. S obzirom da sam prozvan na sednici skupštine opštine Negotin od strane Radmile Gerov, kao i na njenom blogu, manipulišući mojim imenom, želim da odgovorim, zarad javnosti, da se ne bi pomislilo da se ćutanjem slažem sa tom insinuacijom, prizemnim politikanstvom.

    U svom iz-laganju na skupštini, a kasnije je to učinila i na pomenutom blogu, navela je, u negativnom kontekstu, da su objavljene dve moje knjige dok sam vršio dužnost direktora Narodne biblioteke »Dositej Novaković« Negotin (nestranačka ličnost, prim. V.M.).

    Šta to znači? Da li ja dok sam na dužnosti direktora ne treba da objavljujem kjige?

    Radmila Gerov hoće da prikaže da je Biblioteka, odnosno da sam ja sam sebi izdao knjige.

    Nije tačno!

    Ja sam objavio preko dvadeset knjiga, kod uglednih izdavača, u zemlji i inostranstvu (vidi Leksikon pisaca Srbije, a prošle godine objavljene su mi tri knjige: Estradija (Udruženje srpskih izdavača, Beograd) i Časnopis i Evropijum (edicija časopisa Bibliopis; štampa i sponzorstvo "Intelekta", Valjevo).

    Radmila Gerov kritikujući sadašnju vlast, hoće da stvori utisak da je ona pravedna, pravdoljubiva, principijelna politički, kulturna, itd., ali ne može time da prikrije činjenicu da su za vreme njenog mandata predsednika opštine uvedene privremene mere Vlade Republike Srbije, zbog nezakonitosti.

    To je demagogija.

    O tome, o njenim protivrečnostima, kao i o greškama i ogrešenjima u vreme njenog mandata, biće objavljena Bela knjiga, zborničkog karaktera, ukljućene su kompetentne ličnosti iz svih oblasti. Pristup nije kritizerski, već analitički, s jasnim kriterijumom. Da se zna.

    Pravda je spora, ali dostižna.

    Ars longa, politicus brevis.

    Umetnost je večita, politika kratka (prolazna).

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман1. јун 2011. 16:43

    Joj žalosti grada Negotina. Ako Vlasta Mladenović treba da bude merilo za kulturu i umetnost (valjda misli jadan da je njegova knjiga umetnost) onda nama fakultetski obrazovnim ljudima ne preostaje ništa nego da vičemo JAO! Jedino sa čime bih mogla da se složim sa dotičnim gospodinom je to da je pravda zaista spora, ali dostižna, pa se tako i ja nadam da će svi oni koji sada pune džepove i šikaniraju pametne, samo zato što su pametniji od njih, uskoro biti tamo gde im je mesto, a to svakako nisu funkcije na kojima se sada nalaze. N.T.

    ОдговориИзбриши
  11. JAO, anonimko. Stvarno, žalosno je što se pozivaš na fakultetsko obrazovanje, a rečenice su ti, blago rečeno, nesuvisle. Očigledno si promašila i temu. Ja sam samo demantovao navode Radmile Gerov, a ti si to preskočila i nisam govorio o nikakvim merilima. O mojim knjigama iskazali su mišljenje ličnosti od integriteta u našoj književnosti. Možda ti imaš drukčije mišljenje ili, kako bi ti rekla, pametnije od njih. Sumnjam, samim tim što se ne potpisuješ. To je podlo i neodgovorno.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман2. јун 2011. 11:45

    Vlasto, ne kaže se "o nikakvim merilima" već niokakvim merilima. Kad si već napisao knjigu, bar bi pravopis srpskog jezika trebalo da znaš. Uzgred budi rečeno, nemoj više da pominješ fakultet jer je sramota sa tim menadžentom koji si završio da komentarišeš bilo čije fakultetsko obrazovanje.

    ОдговориИзбриши