30. 6. 2011.

NIJE USVOJENA DOPUNA DNEVNOG REDA LDP-a


Liberalno demokratska partija, kao opozicija u Skupštini opštine Negotin, tražila je da se Dnevni red sednice SO Negotin dopuni Zaključkom o formiranju Komisije za praćenje etičkog kodeksa ponašanja funkcionera. Neophodnost formiranja Komisije je zbog poslednjih verbalnih nasrtaja gospodina Urukovića na predstavnika LDP-a u Komisiji za izbor, imenovanje, nagrade i priznanja, dr Jasminu Jelenković, a svedok ovih nasrtaja bio je i sekretar Skupštine gospodin Živojin Marković.

Naime, predsedavajući ove Skupštine nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je zahtev našeg člana komisije, da se pored imena ljudi predloženih za sastave upravnih i nadzornih odbora nađe i njihovo zanimanje, u potpunosti ispravan i legalan pa je verovatno na nečiji poziv upao na sastanak komisije i verbalno počeo da vređa dr Jasminu Jelenković, ali i ostale članove koji su pokušavali da ga smire.  Doktorki Jasmini Jelenković i pored izdvojenog mišljenja i pisanog zahteva nije dozvoljeno da se obrati odbornicima ali i građanima opštine Negotin, i kaže nam koje je zamerke iznela na predložene upravne i nadzorne odbore i šta je toliko razljutilo gospodina Urukovića.

Nešto slično dogodilo se i prilikom odlučivanja o Majskim nagradama, kada je lupanjem ruke o sto pokušao da dokaže da je on gazda u ovoj kući.
 
 
Gospodinine Urukoviću, autoritet se ne stiče lupanjem o sto i napadima na članove Komisije i zaposlene u opštinskoj upravi, već znanjem i stručnošću, što vama svakako nije jača strana.
 
 
Smatramo da bi se formiranjem predložene Komisije onemogućila samovolja i osiono ponašanje funkcionera lokalne samouprave, a pre svega predsednika Skupštine gospodina magistra Milana Urukovića i sekretara SO Negotin, diplomiranog pravnika Živojina Markovića.      

7 коментара:

  1. Анониман1. јул 2011. 05:44

    koji pravnik nikad culi za njega,a mrpa taj fakultet se zavrsava sa sveskom barem svi to znaju tamo mozes i titulu akademika da steknes sa vozackom dozvolom B kategorije ha ha .

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман1. јул 2011. 18:37

    Sramota je, ne to što radi gospodin magistar, već je sramota što je Demokratska stranka dozvolila takvo bahato ponašanje predstavnika SPS-a. Jer od njega se i ne očekuje ništa kulturno i profesionalno (ti pojmovi su za njega nedostižni) Ceo Negotin to zna, a Demokratska stranka će posledice toga snositi na izborima. Svi mi koji smo za njih glasali, nismo glasali za "gazdu magistra" već za Dragana Šujeranovića. On je izdao DS doveo je Vlajka, koji se nije dozakao ni u svojoj struci, pa kako će se dokazati kao predsednik opštine, doveo je Branka, koji osim što gleda gde šta da ućari, ništa drugo i ne radi. Sramota je što ni jedno stručno lice nisu angažovali, što su izopštili sve koji nešto znaju i to na isključivi zahtev magistra. Meni je najsmešnije kada ga Tića na skupštini oslovljava sa gospodine magistre, a ovaj, jadnik, toliko ne može da ukapira ironiju i ismejavanje u njegovom glasu, već valjda misli da mu time što ga oslovaljava sa magistre, daje na značaju. Svi su kompletno smešni, smešne su im odluke koje idu na skupštinu, smešni su im direktori koji ne znaju svoj posao, smešan je magistar koji retko kada ubode pravilan padež, svi su smešni, a najsmešnije je što misle da su važni i večni. E pa, gospodo, jedva čekamo sledeće izbore i komandu centrale DS da moraju u koaliciji sa LDP-om, pa da vidimo lice našeg magistra.

    ОдговориИзбриши
  3. AustrofiziĆar iz Dušanovca je prolupao i bez stola, naročito posle pune sale Doma kulture prilikom Čedinog dolaska u Negotin i informacije da je neminovno spuštanje lopte između DS i LDP.
    Gusto bre, da ređe ne može biti.
    Nema ništa od precednikovanja, druže Urupoviću.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман1. јул 2011. 23:58

    vidim koliko se priblizavaju DS i LDP ,Ceda se ubi namecuci se umesto Dinkica ali kod Tadica ne pali,Dinkic i dalje drma da oce sa Cedom ovog bi ispalio odmah.Niko nece da insistira na lokalu ko ce sa kim samo se nadajte da ce DS i LDP,a Lale imas pozdrav od crvenog leptirica.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман3. јул 2011. 18:38

    Lale,sad si nadrljao.Pozdravio te CRVENI leptiric.Kako je to lepo.Jedino nije jasno sta je pisac,od 23,58,hteo da kaze.Ko se kome namece,ko drma,a ko koga ispaljuje.Pozdravljam te Lale.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман3. јул 2011. 18:58

    To sto nije usvojena dopuna dnevnog reda u vezi Kodeksa ponasanja govori o vladavini DS i SPS.To su stranke koje,bar u Negotinu,krse sve moguce propise,pa cak i sopstvenu odluku o usvajanju ovog dokumenta.Da li znate zasto?Zato sto bi se radom te Komisije otkrilo kako krse Kodeks ponasanja i to na veoma grub i brutalan nacin.Ako ste procitali izvestaj o tome kako se trose pare gradjana,onda Vam je sve jasno.Nesreca nasih gradjana je sto se nadlezni organi resornih ministarstava prave da to ne vide.Naime,da je pravne drzave,do sada bi vec neko odgovarao za takvo raspolaganje budzetskim sredstvima,ali nadamo se da ce i to doci na red.Pozdrav

    ОдговориИзбриши