1. 8. 2011.

Odgovor Radmile Gerov predsedniku SO Negotin, Milanu Urukoviću

 

Danas je odbornik Liberalno demokratske partije, Radmila Gerov, na konferenciji za novinare uputila demanti  povodom konferencije za novinare koju je održao predsednik Skupštine opštine Negotin mr Milan Uruković nakon završene 14. sednice Skupštine opštine Negotin. 

Odgovor Radmile Gerov predsedniku SO Negotin, Milanu Urukoviću


Poštovani gradjani,

Obraćam vam se povodom konferencije za novinare koju je održao predsednik Skupštine opštine Negotin mr Milan Uruković nakon završene 14. sednice Skupštine opštine Negotin, na kojoj je izneo niz neistina na moj račun, a istovremeno pokazao koliko je nestručan za obavljanje funkcije predsednika skupštine.

Na konferenciji, za koju je rekao da je neplanirana, kazao je da sam kao odbornik Liberalno demokratske stranke, podnela zahtev za  dopunu dnevnog reda.

Ja sam kao odbornik podnela dva zahteva za dopunu dnevnog reda skupštine i smatram da predsednik skupštine mora da zna nazive političkih partija i da ja pripadam Liberalno demokratskoj partiji, a ne Liberalno demokratskoj stranci.

Na konferenciji se osvrnuo i na moj drugi predlog za dopunu dnevnog red, citiram : ,, G-đa Radmila Gerov traži od predsednika skupštine da Skupština opštine Negotin donese zaključak kojim bi se naredilo predsedniku skupštine da raspiše izbore u svim mesnim zajednicama gde su privremeni saveti i da predsednik Skupštine opštine nekvalitetno obavlja svoj posao“.

Milan mr Uruković pokazao je i ovom konferencijom i datim izjavama, da nije upoznat sa funkcijom i ovlašćenjima koje kao predsednik skupštine ima. Ja nisam ništa tražila od predsednika skupštine, već sam uputila dopunu dnevnog reda, tačnije zaključak koji treba da donesu odbornici skupštine, kojim se predsedniku nalaže da donese sva potrebna akta za raspisivanje izbora za one mesne zajednice u kojima su istekli mandati privremenim savetima, a to se odnosi kako je i pisalo u obrazloženju na nekoliko saveta mesnih zajednica u selima, koja su bila jasno navedena.

Očigledno da predsednik skupštine nije ni pročitao kako glasi zaključak, nego je marketinški govorio o svim mesnim zajednicama gde su privremeni saveti ili njegovo magistarsko zvanje i znanje nije dovoljno da razume šta je napisano.

Obaveza predsednika skupštine je da raspiše izbore u mesnim zajednicama, a ne da napravi situaciju u kojoj nekoliko sela nema čak ni privremeni savet mesne zajednice. To je isključivo njegova odgovornost.

Dokaz Urukoviću Milane, da niste ni prvu dopunu dnevnog reda, koju sam predala, pročitali je i to da ste na konferenciji za novinare rekli da ne snosite nikakvu odgovornost, a kako je došlo do greške da g-đi Marković nije prezime Marković već Vladović-Stojkić ne znate i prepuštate predstavnicima medija i nekima drugima da utvrde kako je došlo do propusta.

U mom predlogu koji su usvojili odbornici jasno piše da je prezime Vladović te da ste to pročitali ne bi govorili Vladović-Stojkić. Da niste na najgrublji način izvredjali člana komisije za izbor i imenovanje, dr Jasminu Jelenković, člana Liberalno demokratske partije, kada je tražila biografije kandidata, možda do greške ne bi ni došlo. Otkad to Urukoviću mediji treba da utvrde kako je nastao propust?  Vi govorite o odborničkim grupama koje su dostavile predloge sekretaru. Vi očigledno ne znate ni ko je bio predlagač tog Rešenja, a to je bilo Opštinsko veće, koje je odgovorno za propust kao i sekretar skupštine koji je trebao to da proveri.

Na konferenciji mr Milan Uruković govorio je i o načinu održavanja skupština citiram :  ,,Počev od 2004. godine, kada je g-đa Gerov preuzela vlast u opštini Negotin, najpre da se setimo kada je ministarstvo pravde, valjda i za lokalnu samoupravu svojim aktom naredilo da se sve odluke počev od 8. sednice stave van snage i da se ponovo održi konstitutivna sednica. Dalje, u periodu od 2008. do 2009. godine, kada je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu donelo odluku o raspuštanju skupštine, a pre toga Okružni sud u Negotinu sa svojim 4 presude poništavao sednice Skupštine opštine“.

Poštovani Milane mr Urukoviću, ja nisam preuzela 2004. godine nikakvu vlast u opštini, nego su me gradjani na izborima izabrali za predsednika opštine.

Da ste vi nestručni da obavljate posao predsednika skupštine i da za ovih godinu i više dana niste pročitali ni Zakon o lokalnoj samoupravi ni Statut opštine pokazujete činjenicama i to:

-         ne znate ni kako se zove nadležno ministarstvo za poslove lokalne samouprave, što je sramota,

-         Okružni sud u Negotinu nije poništio sednice skupštine jer to i nije njegova nadležnost, već samo jednu odluku donešenu na tim sednicama. O tome kako je sud radio jasan je bio ministar Milan Marković kada je govorio za Timočku televiziju,

-         Milane mr Urukoviću,  predsednik skupštine bi morao da zna da Ministarstvo ne donosi odluku o raspuštanju skupštine, već Vlada Republike Srbije, ali vi nažalost ništa ne znate i svojim neznanjem brukate sve odbornike i one koji su glasali za vas i nas koji to nismo.

Mi u Liberalno demokratskoj partiji, koji činimo opoziciju u skupštini opštine Negotin nikada nećemo dozvoliti sebi da vršimo opstrukciju rada lokalnog parlamenta, kao što ste vi nekada radili, stojeći ispred govornice i ometanjem normalnog  rada skupštine.

Pokazali smo vam više puta do sada kako kontruktivna opozicija treba da učestvuje u radu skupštine - predlaganjem amandmana i  dopuna dnevnog reda, koje su u interesu gradjana, a nikako ometanjem toka sednice. Više puta ste naše amandmane i usvajali jer su bili neophodni da pojedini predlozi Odluka budu u skladu sa Zakonom.

Na konferenciji ste rekli i to da je Odluka o mesnoj samoupravi doneta 2006. godine i da 5 godina nisu raspisani izbori za savete mesnih zajednica u gradu. Podsetila bih vas na to da je vaša koalicija na vlasti od 2009. godine. Ako mi nismo tri godine raspisali izbore, zašto vi niste u ove dve godine? Rekli ste i da je odluku iz 2006. godine potpisao predsednik Skupštine opštine,  kome ne želite da pominjete ime jer nije više u mojoj stranci. Odluku je potpisao Kristijan Nikolić, koji nikada nije bio član PNTK te ste svojom izjavom još jednom, kao i mnogo puta do sada obmanuli građane.

Takodje ste rekli citiram : ,,Za vreme vladavine bračnog para Gerov nisu raspisani izbori za izbor članova saveta mesnih zajednica u samom gradu”.

Po kom to zakonu magiste, bračni parovi raspisuju izbore za savete i vladaju gradom? Koji bračni par danas vlada gradom i treba da raspiše izbore? Izbore za savete raspisuje predsednik skupštine gospodine, a ne predsednik opštine što sam ja bila. Očigledno ste sa svojim znanjem zastali u vremenu kada su te dve funkcije bile identične, ili je kod vas to i sada slučaj. Podsećam vas da su te funkcije još pre nekoliko godina odvojene.  

Hvalili ste se da ste vi oktobra 2010. godine prvi put od 1996. raspisali izbore u svim mesnim zajednicama istovremeno. Da vas podsetim da je vaša stranka bila u vlasti do 2004. godine, a da je i od 2009. godine, pa mi nije jasno koga to kritikujete? Vašu stranku ili nekog od tadašnjih koalicionih partnera?

Na konferenciji ste rekli : ,,Odluke pripremaju radnici Opštinske uprave koji su zasnovali radni odnos za vreme vladavine Radmile Gerov i konkretno spomenuću daktilografa koja priprema ta akta. Zove se Mirjana Stojković, koju sam upozorio pre jedno tri meseca, isto kada je učinila kardinalnu grešku, koja je nakon toga došla kod mene u kancelariju predsednika skupštine, gde je rekla da nije namerno učinila tu grešku, ali se te greške često ponavljaju“.

Gospodine Urukoviću, ako sve odluke pripremaju radnici Opštinske uprave, koji su kako vi kažete, zasnovali radni odnos u vreme vladavine Radmile Gerov, pitam se šta rade onda ostali radnici. Vas kao magistra, pošto titulu naročito ističete, treba da bude sramota da kažete da akta priprema daktilograf, jer posao daktilografa je da prekuca nešto što mu donese obradjivač akta, a ne da izradjuje odluke i prati pravne propise. I ova Resenja nije radila pomenuta Mirjana Stojković, te treba da vas bude sramota što je pominjete, a svi radnici u Opštinskoj upravi mogu da potvrde da je ona najbolji daktilograf.

Za greške u materijalu odgovoran je sekretar skupštine Živojin Marković, koji je izabran na vaš predlog i zadužen i plaćen da pročita materijal, kao i vi lično koji ste na skupštini rekli da i ne čitate to što potpisujete. Za greške u službenom listu odgovoran je takođe sekretar skupštine jer mu to spada u opis posla.

Pozivanjem radnika kod vas u kancelariju jasno ste pokazali da smo mi iz  Liberalno demokratske partije bili u pravu, kada smo tražili da se formira Komisija za praćenje etičkog kodeksa ponašanja funkcionera i to samo zbog bahatog ponašanja Vas lično i  sekretara skupštine.

Pošto očigledno niste pročitali šta su vaše nadležnosti, evo ja ću ovom prilikom i to da vam kažem :

Po članu 38. stav 2 Zakona o lokalnoj samoupravi. i članu 51. stav 2 Statuta opštine Negotin ,,Predsednik skupštine organizuje rad skupštine, saziva i predsedava sednicama i ostvaruje saradnju sa predsednikom opštine i opštinskim većem, stara se o ostvarivanju javnosti rada i potpisuje akta koja donosi Skupština, predstavlja Skupštinu i radi i druge poslove utvrdjene Zakonom i Statutom opštine, Poslovnikom o radu skupštine i odlukama Skupštine“.

Vi nemate nikakva ovlašćenja ni nad jednim radnikom Opštinske uprave, niti imate pravo da se mešate u njihov rad, a kamoli da ih pozivate na odgovornost, što radite. Nemate nikakva ovlašćenja ni nad javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština. Takva vam ovlašćenja skupština nije dala. Vaše je da sazovete i predsedavate sednicama skupštine i dajete reč odbornicima, a ne da im upadate u reč, što konstantno radite  i ništa više. Vaša su ovlašćenja slična voditelju dnevnika, za koga se u žargonu kaže da je ,,spiker“.

Očigledno je da se ponašate mimo vaših ovlašćenja i zamišljate da ste predsednik opštine što nikada nećete biti.

Na kraju želim da vam poručim da ću u narednom periodu uvek kada izreknete neistinu vezanu za mene lično ili za Liberalno demokratsku partiju, koristiti svoje pravo na demanti.

Obzirom da ste u izbornoj kampanji izbegli sučeljavanje za okruglim stolom, ja vas ovom prilikom pozivam da tako nešto prihvatite, a sigurna sam da će televizije omogućiti takvu emisiju, kako bi gradjani imali prilike da vide koliko znamo vi i ja i ko govori istinu, a ko ne. Očekujem od vas, kao predsednika skupštine, da  prihvatite moj predlog i da me obavestite o terminu za sučeljavanje koji vama odgovara.

Ujedno želim da se izvinim gradjanima, što sam im se na ovakav način obratila i što danas ne govorim o politici PREOKRETA Liberalno demokratske partije, jer po Zakonu imam pravo samo na demanti onoga što je emitovano na televiziji.


18 коментара:

  1. Bravo, razbila si ga! Verovatno pije bensedine.

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka cast gospodjo Gerov,ali jos samo da dodam ovo.Urukovic mr Milan svojim ne znanjem ne moze ugroziti nikoga,a najmanje Vas,on svojim neznanjem ugrozava samog sebe.Pa nije mi jasno kako ne primecuje da ga clanovi njegove stranke ismevaju na svakom koraku.Jedini covek koji veruje njegovim glupostima je Pajta,a i zasluzili su jedno drugog.

    ОдговориИзбриши
  3. ISKALI STE,kazu braca makedonci.Zeljno ocekujem odgovor na tvoj poziv za okrugli sto.Garantujem da ne sme da se pojavi.Trebalo je da mu ponudis da se vrati u osnovnu skolu da malo obnovi gradivo iz srpskog jezika.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. gosp. Gerov odgovorili ste u velikom stilu Milanu mr Urukovicu, ali ste trebali da mu objasnite da kada govori da se opusti jer se ovako stice utisak da se isti napreze kao da ce da vrsi neku od fizioloskih potreba, a kada pogodi padez, u svakoj petoj recenici, vidi se olaksanje na licu magistra kao da je resio integralnu jednacinu. Svaka cast profesorima kod kojih je odradio duplomu i SPS u sto ima ovakav kadar.

    ОдговориИзбриши
  5. Gosp. Gerov odlicno ste odgovorili Milanu mr Urukovicu, jedino mu niste cestitali na dogradnji sprata na kuci u Dusanovcu,na kojoj u zadnjih pedeset godina nije ugradjena ni jedna cigla, a kako je poceo da se napreze za skupstinskom govornicom izrodi se sprat.Ako,ne daj boze,ostane jos jedan mandat izrodice se jos neki sprat.Prijatelj ldp

    ОдговориИзбриши
  6. Ko je ovde pismen a ko nije?
    TV se gleda i čuje, a blog se ČITA.
    Pismenim ne treba demantovati šta je izgovorio nepismen.
    Pitanje je koliko ima pismenih? I naročito GDE SU?
    Čovek mora da vodi računa o svom renomeu ma koliko bila iskušenja.
    Zaboravljaju se nepisana pravila.
    Taktika je majka mudrosti, bez obzira na kojoj si poziciji.
    Zar smo do te mere siromašni ljudima vičnim oratorstvu - pisanju?
    Onaj ko je ovo napisao zna zašto je to učinio.
    Osoba kojoj je upučena poruka zna od koga je.
    Potpis. Koga to u opšte interesuje.

    ОдговориИзбриши
  7. Vama gospođo Radmila svaka čast. Imate argumente, kulturu, ponašanje. Tako se razgovara sa silnikom.
    Nada

    ОдговориИзбриши
  8. Bravo Radmila! Samo napred!!!

    ОдговориИзбриши
  9. Slazem se da je g.din Urukovic gramaticki slabo pismen i da ima problem u izrazavanju. Zaista mu nije mesto u prvim redovim politicke stranke.Ali proceslajte malo sve zvanicne institucije i svasta cete tu da pronadjete, od skola pa do doma zdravlja. Jezik se u skoli uci kroz sve nastavne predmete a ne samo na casu srpskog jezika.... poslusajte sve nastavnike pa i ucitelje kako govore od prenaglasenog i loseg beogradskog do nepismenog i nedorecenog. Zato i jeste tesko ucenicima da cesto shavat sta je to profesor ispredavao na casu, ovo se pre svega odnosi na srednje skole. Ja sam prosvetni radnik i ZNAM o cemu pricam.O lekarima mutavim i nepismenim bolje i da ne govorim, izbace po neku latinsku setencu koliko da budu pametni i to je to.Dakle... svako u ogledalo svoj odraz da pogleda i prizna sebi gde mu je mesto.U sto je to tezak domaci zadatak.

    ОдговориИзбриши
  10. Polako jednoj stranci i kombi postaje veliki za clanove. Sta se to desava sa LDP. poslednji put Radmila sama na KZN. Ima li jos nekog tamo, ima li putnika u avionu?

    ОдговориИзбриши
  11. Poštovani anonimni od 13.16.

    LDP nikada nije bio, niti će biti kombi stranka kako kažete. Možda bi ste Vi voleli da je tako, ali će vam rezultati na narednim izborima jasno pokazati koliko ste pogrešili.
    Konferenciju sam održala sama jer je to moj lični demanti Milanu Urukoviću na ono što je izneo na konferenciji za novinare.

    s poštovanjem
    Radmila Gerov

    ОдговориИзбриши
  12. Anonimnomod 21.06 pored velike zelje i truda nisam razumela sta se htelo reci,a moram i da kazem,da sam prilicno pismena.Koliko ima pismenih,ne znam,pa us to, ni gde su.Svaka recenica je posebno pitanje,pa je zato sve konfuzno,bar za mene.Inace,volela bih da mi malo razjasnite.Hvala.

    ОдговориИзбриши
  13. Sve mi se više čini da je danas na vlasti u Negotinu bračni par drmr Uruković-Đorđević.

    ОдговориИзбриши
  14. "...ima li putnika u avionu?"
    OK, da centar liči na aerodrom - liči.
    Međutim, da se agroliberalni LDP Negotin polako ali sigurno sve više oslobađa agro prefiksa - i to je istina. Plus da su agrosocijalisti sve jači, kako i treba da bude.
    Nije taj magistar za džabe posle izbora za preCednika lokalnih crvenih insistirao da se zaustavi biciklistička trka "Kroz Srbiju" ne bi li on i njegova bulumenta prošli magistralnim putem do kafane. Onim istim putem na kome je njegov nekadašnji veliki koštunjavi koalicioni partner organizovao 2003. auto-trke sa poznatim ishodom.
    Letalnim.
    Pravo pitanje glasi:
    Ima li pilota u negotinskom avionu, ili su to samo padobranci života?

    ОдговориИзбриши
  15. Zasto uopste govorite o avionima, padobrancima, letenju, padanju? Zar nije krajnje vreme da se spustimo na zemlju i pogledamo u oci? Nama treba neko ko ce nas povesti pravim putem suprotno od ambisa ka kome smo krenuli povratkom na vlast crvenih, za koje smo mislili da smo ih oterali pre deset godina. Nije sada ni bitno da li je taj put asfaltiran ili obicna kaldrma, seoska putanja, najbitnije je da je PRAVI PUT KA IZBAVLJENJU. Pred nama gradjanima Negotina i Srbije uskoro ce biti izbor da izaberemo pravi put ili nastavimo ka ambisu. Sami cemo o tome odluciti i niko nam posle nece biti kriv. Zasto se bavimo visokom filozofijom, potrebno je samo da mucnemo svojom glavom!!!

    ОдговориИзбриши
  16. Socijalisti su se u Negotin vratili u svom najgorem mogucem izdanju. Pretnje, ucene, otkazi neistomisljenicima i zaposljavanje poslusnika, samo su neke od njihovih davno oprobanih metoda. Ja samo ne mogu da shvatim mlade ljude koji nemaju hrabrosti da im se odupru vec padaju pod njihov uticaj i uporno klimaju glavom. Nazalost na njihovom blogu, na kome uzgred, u skladu sa demokratskim principima stranke, ne dozvoljavaju komentare video sam mlade i pametne ljude, ali i strah u njihovim ocima, strah da ce ostati bez posla, da ce ih neko pozvati u pola noci da i zapreti. Srbija se vraca u mrak, a nije iskljuceno da uskoro opet nasu decu posalju da brane Kosovo, kao sto su to cinili 1999. Zar vam nije ljudi dovoljno da se setite te godine i da svoj glas nikada vise ne date stranci koja nas je u to direktno uvukla. Razmislite dobro kad izadjete na glasacko mesto !!!

    ОдговориИзбриши
  17. Postovana gospodjo Gerov, promenite ovo OO LDP Negotin jer vise nemate OO. A malo je i smessno to da pod OO potpisujete vi, kao i do sada sta ste radili. Pa valjda ima nekog u tom sad nepostojecem OO koji to moze da radi, a vi imajte svoj blog ili dodajte u naslovu bloga LDP RADMILA GEROV

    ОдговориИзбриши
  18. Anonimnoj od 3.8. u 19.38
    I pored najbolje želje ne mogu da Vam udovoljim.
    Mogu samo da Vam kažem da je ponta u timskom radu.

    ОдговориИзбриши