23. 9. 2011.

LDP PODRŽAVA MEŠTANE MIHAJLOVCA U NASTOJANJU DA SAČUVAJU SVOJU ŠKOLU

Lideralno demokratska partija Negotin u potpunosti podržava učenike, roditelje i sve meštane Mihajlovca u nameri da sačuvaju svoju osnovnu školu.

Zašto? Zato što je neko opet pobrkao lončiće, pa je dva više i jače od šest. Kako je moguće da šest učenika moraju da putuju kako bi omogućili da dva učenika pohađaju nastavu u svom selu? Pitamo se zašto je direktorka donela takvu odluku i ko je njoj dozvolio da učenike, bez znanja roditelja pošalje u drugo selo na nastavu. Da postoji zakon ona bi morala da odgovara za kidnapovanje, jer su deca odvedena bez znanja roditelja iz svoje škole i svog mesta.  

Pitamo se i zašto se Školska uprava u Zaječaru ograđuje od celog slučaja i odluku o tome gde će učenici pohađati peti razred ostavlja rukovodstvu škole.  I na kraju, čemu vodi sve ovo? Roditelji i meštani Mihajlovca kažu da neko želi da zatvori školu u Mihajlovcu. Ako se pogledaju sve činjenice i nisu daleko od istine. Dva učenika ima u Dušanovcu, a šest u Mihajlovcu. Logično je da u Dušanovcu nema dovoljan broj đaka, ali je neko, odnosno direktorka škole odlučila da opet ugasi peti razred u selu na obali Dunava. Ako pogledamo u budućnost svi potezi direktorke vode samo ka tome da se škola u Mihajlovcu ugasi.

Za one koji su upoznati sa situacijom u ove dve školske zgrade, objašnjenje o njihovom izgledu nije potrebno. Za one koji nisu treba reći da je škola u Mihajlovcu novija, funkcionalnija, sa svim potrebnim uslovima za odvijanje nastave. Škola ima parno grejanje, mokri čvor, fiskulturnu salu na kojoj bi pozavidele mnoge škole u Srbiji , sa druge strane škola u Dušanovcu u kojoj deca treba da pohađaju nastavu je oronula, sa pećima za loženje u učionicama. Ulaganja u ovu školu su daleko veća nego u školi u Mihajlovcu.

Pitamo se na kraju i ko stoji iza „moćne“ direktorke iz Dušanovca. Ako se pogleda opštinska struktura, nije teško zaključiti da jedan čovek, predsednik Skupštine opštine Negotin mr Milan Uruković, verovatno daje podršku direktorki da škola ostane u njegovom rodnom selu. Verovatno mu prija da se seti školskih dana, kada krene na posao. A čega će se sećati Mihajlovčani ako se odluka o gašenju petog razreda ne preinači. Za koju godinu će se verovatno sećati da su imali lepu i modernu školu koju je neko svojom samovoljom ugasio ne sagledavši činjenično stanje.

Mi iz Liberalno demokratske partije poručujemo učenicima, roditeljima i meštanima Mihajlovca – istrajte u borbi da sačuvate svoju školu, koristite sva zakonska sredstva u toj borbi i znajte da imate našu punu podršku.        


5 коментара:

  1. Ovde je dovoljno reci NO COMMENT.Ali,moram da iznesem svoje misljenje.Sigurna sam da je ovo RUKU DELO Mr Urukovica,uz podrsku Marica,SPS I DS.Sram vas(malo v/bilo!Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Samo mi nije baš jasno šta znači to da će se matistar "sećati školskih dana kad krene na posao"?! Prvo, njegov posao je da komanduje tamo gde mu nije mesto, da rukovodi opštinom umesto izgubljenog Vlajka i Branka, a za to mu škola nikad nije ni trebala. Drugo, teško da on može da se seti školskih dana, jer za to je potrebno da je nešto u toj školi i naučio. Kad ga slušamo, deluje kao da nije ni prošao pored škole. Padeži su za njega još uvek nedostižni kao vasiona. Nego, što se ovi iz SPO-a ne angažuju oko škole u Mihajlovcu,tamo su dobili izbore (valjda samo tamo), nego se i oni slizali sa magistrom, njihov član veća kad dodje na posao (a to je retko) prvo ide kod magistra po instrukcije.

    ОдговориИзбриши
  3. Фонтана јесте право освежење и заиста лајкујем то. Али зашто код нас увек мора по оној народној:" Држи буре воду док мајстори оду".
    Мени као лаику оне цеви са млаѕницама и истурени рефлектори за воду уопште не делују јако и сигурно.
    А ево како су прошли Мокрањчеви дани, фонтана уопште не ради и ако у Неготин стално долазе екскурзије.
    PS Isto ovo je i na blogu sps , ako ga ne objave ima ga i ovde ;)

    ОдговориИзбриши
  4. pregoreo motor pa su montirali jaci jer nisu znali koliko struje treba merili pipanjem i ustanovili da se ne greje kad radi i problem je kamenac nisu culi za magnetno umanjenje PH vrednosti ,kazu 0.5cm na sijalicama krec.Trebo neko da predvidi to ,a kako ce crni mermer(granit da deluje sa belim kamencem mogu misliti.

    ОдговориИзбриши
  5. Pa kad je vec toliko novca ulozeno u fontanu, mogli su da ugrade i demineralizatore vode kako bi se smanjio kamenac i tvrdoca vode, sto bi doprinelo lepsem izgledu a i duzi vek samih uredjaja fontane.

    ОдговориИзбриши