25.01.2012.

Цена грејања супротна Уставу и Закону


Поштовани суграђани,
 

одборници Либерално демократске партије, на седници Скупштине општине Неготин, поднели су захтев за допуну дневног реда седнице, тражећи да се наложи председнику општине Неготин г Влајку Ђорђевићу да обустави од извршења Решење Општинског већа којим се 31.10.2011. год. даје сагласност на цену грејања за ову грејну сезону.
 
Решење Општинског већа није у сагласности са Уставом Републике Србије јер се примењује ретроактивно почев од 15.10.2011. год. а у супротности је и са Законом о заштити потрошача, који каже да свака промена цене комуналних услуга, па и грејања, мора да се најави корисницима најмање месец дана унапред.
 
Одборници владајуће коалиције ДС, СПС, СДПС, ПУПС и ВДС нису желели да гласају за наш предлог.

Обзиром да председник општине није желео да обустави ово Решење, а што је у његовој надлежности по Закону о локалној самоуправи, ми смо се обратили надлежним министарствима.


Од Министарству за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу добили смо одговор у коме се каже да су од председника општине тражили да достави документацију и да се изјасни о наводима из нашег дописа. То исто министарство обавестило нас је да можемо да се обратимо и Уставном суду.


Либерално демократска партија неће одустати од захтева да се овако незаконито утврђена цена грејања поништи.


О томе је у народној скупштини говорио и народни посланик Либерално демократске партије г Зоран Остојић тражећи да надлежна министарства реагују.


Овом приликом желимо само да вас упознамо шта смо до сада покренули, а припремићемо и тужбе за све грађане које желе да заштите своја права.


О томе какво је грејање, да ли га има или не, да ли се искључује у току дана или не, не желимо да коментаришемо. То ви, као грађани најбоље знате, да ли сте задовољни пруженом услугом и ценом коју плаћате.

 
П Р Е О К Р Е Т !


1 коментар:

  1. Ako imate volje trebalo bi da nastavite postupak obustave NEUSTAVNOG Resenja predsednika opstine.Neverovatna je cinjenica sta predsednik sebi dopusta.Ja,licno,ne koristim sistem grejanja,cija cena nije u saglasnosti sa Ustavom RS,ali ne mogu da prihvatim da nasi gradjani placaju nesto sto je smislio Ceda Bankovic,a podrzava vlast koju cine SPS i DS,a uz njih su i SPO i VDS i sve na stetu gradjana.Pozdrav gradjanima i pozivam ih da se bore za svoja Ustavom garantovana prava.

    ОдговориИзбриши