16. 12. 2010.

ODBORNICI LDP-a PODNELI AMANDMANE I NA ODLUKU O BUDŽETU OPŠTINE NEGOTIN ZA 2011. GODINU

Predstavnici Liberalno demokratske partije u SO Negotin podneli su 4 amandmanа na Оdluku o budžetu opštine Negotin za 2011. godinu.

1. LDP predlaže smanjenje usluga po ugovoru Skupštine opštine, u koje spada i reprezentacija, sa predviđenih 3.000.000 na 1.500.000 dinara. Imajući u vidu i pozivanje aktuelne vlasti na poštovanje zakona predlažemo i umanjenje predvidjenih novčanih kazni i penala sa predvidjenih 10.000.000 dinara na 7.000.000 dinara. Mi verujemo u njihovu stručnost i poštovanje zakona tako da ne vidimo svrhu toliko planiranog iznosa za sudske kazne.

Predlažemo:

- povećati sredstva kancelariji za mlade za 2.000.000 dinara. Aktuelna vlast je za neke namene predvidela samo 201.000 dinara (naš predlog 2.201.000);

- Centru za socijalni rad za socijalno ugroženo stanovništvo povećati poziciju za 1.000.000 dinara. Njima su predvideli 2.500.000 dinara (naš predlog 3.500.000);

- Rukovodstvo opštine je ze mlade talente predvidelo 300.000 dinara, a za borbu protiv narkomanije i alkoholizma 200.000 dinara. Predlog LDP-a je da se svaka od ovih stavki poveća na 1.000.000 dinara.

2. Poljoprivredna škola slavi 120 godina postojanja i rada. Zbog bezbednosti samih učenika predlažemo kupovinu školskog sutobusa, jer je postojeći autobus u vrlo lošem stanju. Kupovinom autobusa Opština bi rešila problem i prevoza učenika drugih škola na veliki broj takmičenja na kojima učenici naše opštine učestvuju.

Predlažemo da se iz tekuće budžetske rezerve izdvoji 10.000.000 dinara za kupovinu autobusa.

Nadamo se da će profesori Poljoprivredne škole koji sede u odborničkim klupama podržati ovaj naš amandman.

3. Pošto se Dom zdravlja ne odvaja od Zdravstvenog centra, odbornici Liberalno demokratske partije su predložili da se pozicija predvidjena za sudske troškove (opet verujući njihovim rečima u njihov zakonit rad) umanji za još 2.000.000 dinara, a da se ta sredstva prebace na poziciju koja je predvidjena za održavanje seoskih ambulanti. Smatramo da je predlog vlasti da je za tekuće popravke dovoljno 500.000 dinara neozbiljan, te mi predlažemo da se ta pozicija uveća za 2.000.000 dinara.

4. Koalicija na vlasti je u Budžetu za 2011. godinu predvidela za otpremnine radnicima 20.000.000 dinara, što znači da planiraju otpuštanja radnika, a naslušali ste se, verujemo priča o novim radnim mestima, Liberalno demokratska partija predlaže da se 18.000.000 dinara sa te pozicije prenese na poziciju koja je predvidjena za ekologiju. Svugde se govori o povećanju ekološke svesti i potrebi ulaganja u ekologiju, a naša lokalna vlast je za pojedine namene predvidela samo 50.000 dinara. Mi im predlažemo da samo održe svoja obećanja, da ne otpuštaju radnike, nego da otvore ta nova radna mesta koja su najavili.

Svojim predlozima nismo ugrozili Budžet opštine Negotin, jer smatramo da umanjenje reprezentacije funkcionera kao i novčanih kazni ne ugrožava funkcionisanje opštine.

4 коментара:

  1. G.djo Gerov, kao prosvetni radnik imam jednu molbu za vas. Molim vas da procesljate aktivnsoti vezane za tu Silnu borbu protiv narkomnije. Ako je novac upucen OPET nekim predavacima, okruglim stolovima i ostalim katedra aktivnostima....bolje da ih nema. Pametnije bi bilo...ako poslusate sta mladi traze, da im taj novac kanaliste ka osmisljenim aktivnostima. I sami znate kako to izgleda jer imate sina tinejdzera, pitajte ga da li bi slusao drobljenje o tome sta je narkomanija i alkoholizam , ili je bolje da mu misli i vreme organizujete.
    Jos nesto. Patronazna sluzba ZC oraganizovala je predavanja na temu seksualno prenosivih bolesti i AIDSa u osnovnim skolama. lepo. Ali moj sin koji je 8. razred u tri recenice prepricao je film koji su gledali, a sta je patronazna sestra pricala...nemam pojma. To je osetljiva populacija. ne ulazi se na cas samo sa dnevnikom , treba poneti i znanje.

    Hvala

    ОдговориИзбриши
  2. Treba preispitati i Odluku o zaštiti životne sredine, NAROČITO VISINU TAKSE.
    Kako na sajtu opštine Negotin nema dnevnog reda sutrašnje sednice, može li da objavite isti i ukratko o programu razvoja do 2015.g.

    ОдговориИзбриши
  3. Na sajtu opštine imate Dnevni red. Kliknite na link
    http://www.negotin.rs/article.php?lg=cp&id_article=3005

    Сазив за осму седницу СО Неготин погледајте овде >>

    Na ovoj sednici nije na Dnevnom redu Odluka o zaštiti životne sredine a samo se donosi Odluka o pristupanju izradi programa razvoja opštine a ne i program razvoja

    ОдговориИзбриши
  4. Slazem se sa prvim komentarom. Ako ce od borbe protiv narkomanije da koristi, narocito novcane imati nekakvi predavaci koji ce doneti statisticke podatke i medjusobno jadikovati kako niko nista ne cini, pa ni oni kome je ta mogucnost pruzena, bolje nemojte da izdvajate tolike novce. Dajte socijali, visedecenijskim podstanarima bez posla, mladim bracnim parovima...spisak je dugacak....

    ОдговориИзбриши