14. 12. 2010.

Odbornici LDP podneli amandmane na Odluku o lokalnim komunalnim taksama opštine Negotin

Negotin- 14.12.2010.


OO LDP NEGOTIN

Odbornici LDP podneli amandmane na Odluku o lokalnim komunalnim taksama opštine Negotin.


Danas je opštinski menadžer LDP-a Slobodan Milivojević predao amandamne Liberalno- demokratske partije na Odluku o lokalnim komunalnim taksama opštine Negotin.

Liberalno- demokratska partija svojim amandamanima predlaže smanjenje lokalnih komunalnih taksi privatnim preduzetnicima i osiguravajućim društvima. Smatramo da povećanje taksi za 10% treba odložiti jer će naredna godina, po mišljenju ekonomskih stručnjaka, biti još nepovoljnija za razvoj privatnog preduzetništva i ekonosmki teža za sve gradjane Srbije.

Takodje, ukazujemo da je predložena cena po m2 za zakup letnjih bašti skuplja nego u Beogradu. Dobro je poznato da Negotin najviše živi u letnjim mesecima i da ne smemo da dozvolimo da Negotin opet postane pust grad. Smatramo da ćete se složiti sa nama da je svakom bilo zadovoljstvo da prošeta centrom grada koji je pun ljudi. Povećanjem zakupa letnjih bašti javiće se kao posledice poskupljenje usluga privatnih preduzetnika, a to nikome ne predstavlja interes.

Osiguravajuća društva su dobila enormne takse koje moraju platiti opštini. Pojedina razmišljaju napuštanju negotinskog tržišta, što za sobom povlači nekoliko radnika bez posla.

U periodu ekonomske krize ne smemo nametati nove namete firmama, kojih je i ovako malo, u opštini Negotin.

2 коментара:

  1. Sta je sa devetomesecnim izvestajem koji ipak mora da VIDI SVETLOST SKUPSTINE,da li ste to analizirali?Sta je sa budzetom za sledecu godinu?

    ОдговориИзбриши
  2. Analizirali smo i izvestaj i budzet. O tome nakon sednice skupštine

    ОдговориИзбриши