9. 1. 2011.

NE ČITAJTE UNAZAD, MAGISTRE!

Pored legalno izabranog Saveta Mesne zajednice Popovica, predsednik SO Negotin imenovao i Privremeni

Samovoljna promena izborne volje birača dovela je do toga da meštani Popovice trenutno imaju dva Saveta Mesne zajednice. Jedan, legalno izabran na izborima 7. novembra, i drugi, Privremeni, i samovoljno imenovani od strane predsednika Skupštine opštine Negotin, magistra Milana Urukovića. 

Meštani Popovice svoje mišljenje o kandidatima dali su 7. novembra na biračkom mestu. Od trinaest ponuđenih kandidata, svoje poverenje dali su devetorici uglednih meštana. Dva dana posle izbora, novi Savet je konstituisan, izabran je predsednik, zamenik predsednika, komisije i ostala tela koja po Statutu ima Savet mesne zajednice Popovica. 

Nije se ovakav izbor svideo magistru Urukoviću pa je najpre poslao tročlanu komisiju da oduzme izborni materijal od izborne komisije, a potom uz “konstantaciju” da je proverena komisija uočila brojne nepravilnosti, ne navodi se naravno koje, doneo Rešenje o imenovanju Privremenog Saveta MZ Popovica. A na listi članova Slavoljub Sarić i Momir Mladenović, kandidati sa najmanjim brojem glasova na regularnim izborima.  http://www.negotin.rs/pdf/sluzbeni_list/sl_negotin_2010_38.pdf

Pitamo se zato s razlogom da li je to Uruković unazad čitao zapisnik Izborne komisije sa rezultatima izbora ili se ponovo vraćamo u vreme kada se pobeđivalo na brojanju, a ne na glasanju. S tim što je sada još gora situacija jer njihovi kandidati nisu pobedili ni u jednom nadmetanju, ali ih je on pogurao na čelo kolone. 

Pitamo zato mr. Urukovića na osnovu kojih primedbi je 15. novembra poslao Branislava Šucića, Dragana Pržnicu i Marka Milosavljevića u Popovicu da otmu glasačke listiće od izborne komisije? Gde se sada taj materijal nalazi? Koje ste to nepravilnosti uočili i zbog njih imenovali Privremeni savet? 

Pitamo vas na kraju i kako ste mogli da imenujete Privremeni Savet Mesne zajednice ako niste raspustili legalno izabrani i konstituisani?

Očigledno je da nas vladajuća koalicija vraća u vreme devedesetih, vreme bezvlašća i samovolje pojedinaca. Žalosno je što su neki tada zdušno borili protiv toga, a sada igraju u istom kolu. Popovica je poznata po narodnim igrama.



3 коментара:

  1. Ocigledno se vracamo u devedesete.Ako ste pazljivo pratili video snimak na Laletovom blogu od 26.decembra 2010. mogli ste ponovo da cujete predsednika Tadica kako predstavlja saradnju sa SPS i kaze ,,SA NJIMA NA VLASTI PONOVO U SRBIJI JESTE 99,,

    ОдговориИзбриши
  2. Popovica nikad aktuelnija. Dzaba se oni gore menjaju, ovi ovde su isti. Ali, dobro prica se vec da ce biti i protiv kandidata. Da li je normalno da oni menjaju i proglasavaju nevazecim izbore. A najvise kandidata je iz DS cini mi se. To znaci koaliconom partneru ne veruju. Majstore,igraj fudbal!

    ОдговориИзбриши
  3. I šta sad? Staće se na ovom tekstu i ko je to video, ko je to pročitao? Kršenje izbornog prava gradjana predvidjeno je kao krivično delo. Treba odmah podneti krivične prijave protiv mr Šojića, kao i tih likova iz "komisije" nelegalno formirane. Pa kad se jedan od njih osudi, a ako to ne uradi Osnovni sud, biće posla za Apelacioni, tamo baš ne mogu tako lako da nahvataju veze, onda će valjda i ti praznoglavci, članovi "komisije" da se zapitaju šta rade. Pitam se samo, da li bi i kad bi im magistar rekao da skoče u Dunav, to uradili, bez da pitaju, "jel to u redu, jel ćemo mi da ostanemo živi posle toga?" Ne čudi mene magistar, on je smešna faca, mene čude ti članovi "komisije" šta li oni imaju u svojim glavama. Pa sutra vam neće biti tu magistar, doćiće neko pismen, šta ćete onda? Nego i ti si ih Radmila tu držala, gajila si zmije u nedrima. Upravo slušam Djoletovu pesmu "Živeti slobodno" i pitam se gde mi prodjoše godine u protestima i borbi protiv SPS-a??? "dokle bre da nas voza taj čarobnjak iz oza? Živeti slobodno, svetom se oriti, okićen perom sokola, za urok protiv okova...." Kolike smo nade gajili u 5. oktobar da bi nam sad o sudbinama odlučivao čovek koji ne zna ni 6 padeža (Karleuša zna bar 6). Teško nama normalnima!!!

    ОдговориИзбриши