16. 2. 2011.

NEUSKLADJENA I NEOBAVEŠTENA KOALICIJA



Prodje još jedna sednica SO Negotin. A na sednici sve po starom: ne prihvata se nikakav predlog opozicije, donose se odluke koje nisu u sladu sa zakonom, predsednik opštine neobavešten o nekim predlozima koalicionih partnera itd. Idemo redom...
                                         
Što se tiče SNS, možemo reći da je spala knjiga na dva slova. Dovoljno je...
                                                        
Na sednici Statutarne komisije, Radmila Gerov je objasnila vlasti da Odluka o obrazovanju kancelarije za dijasporu nije u skladu sa Zakonom, pa je kasnije i samo Opštinsko veće povuklo tu tačku. Predlog LDP da Odluke o uskladjivanju osnivačkih akata  ustanove kulture budu povučene sa dnevnog reda, jer nisu u skladu sa zakonom, vlast nije prihvatila. Kako se nešto uskladjuje što ne postoji, ostaje da nam nekom drugom prilikom objasne tri pravnika Opštine.

Sada nešto i o nedavno održanoj sednici bez sekretara skupštine. Sećate se da je mr Uruković rekao da ima usmeno mišljenje ministarstva da može da se održi sednica bez sekretara skupštine. Šef odborničke grupe LDP, Radmila Gerov, pitala je Urukovića da li je dobio i pismeno tumačenje ministarstva. Njegov odgovor je bio da nije dobio nikakav odgovor. Što znači da nije ni tražio mišljenje, verovatno je uvideo besmilsenost svoje odluke, pošto je nama resorno ministarstvo odgovorilo. U dopisu ministra Markovića jasno piše da Zakonom nisu predviđene posledice za slučaj da sekretar ne prisustvuje sednici skupštine i da je to potrebno urediti Poslovnikom o radu skupštine. To znači da predsednik SO nije imao pravni osnov da imenuje drugo lice koje zamenjuje sekretara. Poslovnikom to nije uredjeno jer nijedna vlast nije radila kao magistar danas.

Za dopunu dnevnog reda Radmila Gerov je predložila poništavanje Rešenja o imenovanju Privremenog saveta Mesne zajednice Popovica. Predsednik Skupštine nema pravo da ispituje regularnost izbora, a i za nepravilnosti u izborima postoje odredjeni rokovi. A o diskrecionim pravima koja pominje Pravnik Živojin Marković nemamo komentar. Mogao bi bar da nabroji koja su to diskreciona prava predsednika SO pa da znamo šta nas očekuje. Umalo da ispustimo bitan podatak. Naravno odbijen je naš predlog, ali moramo reći da ja gospodin Ljubiša Djordjević bio uzdržan kod  glasanja. Demokrate, učite malo!

Pošto svi programi ustanova, koje su bile na dnevnom redu, u finansijskom planu sadrže i otpremnine, Radmila Gerov je zatražila od direktora tih ustanova da se izjasne da li ima ili nema otpuštanja radnika. Oni rekoše da će otpuštanja radnika biti.

U programu rada Centra za socijalni rad, članovi Veća ne znaju naziv resornog ministarstva?! Ali znaju gde treba da odu po nadoknadu za rad u Veću. Gospodin Dragan Milosavljević, PUPS, zadužen je u Veću za socijalna pitanja i brigu o deci, tu je i gospodin Stanoje Nikolić. Oni su za obavezu imali da procitaju program rada Centra i tu krupnim slovima piše Ministarstvo za socijalna pitanja. Takvo ministarstvo ne postoji, gospodo penzioneri, postoji Ministarstvo rada i socijalne politike, to bi gospodin Nikolić morao da zna pošto je ispred partije Rasima Ljajića. Inače, programom su povećana socijalna davanja, što znači da od investicija i novih radnih mesta nema ništa. Opet dodjosmo do njihove priče da će Negotin da procveta ako dodju ne vlast stranke koje su i u republičkoj vlasti. Ili je to neistina, ili je u pitanju nesposobnost. Trećeg nema!

Liberalno-demokratska partija je pohvalila Program rada Doma kulture, kao  i Zavod za urbanizam zbog planiranih radova na Prostornom planu opštine,

VEROVATI ILI NE?

Muzej Krajina troši 40% sopstvenih prihoda na gorivo, ručkove (a i večere), brošure i dnevnice. To je ,izgleda, novi vid menadžmenta u Muzeju. 180.000 dinara planira se da „ode“ na ugostiteljske usluge i reprezentaciju. (Dom kulture za tu stavku je izdvojio 60.000 dinara, a organizator je Mokranjčevih dana?!). Rukovodstvo Muzeja je odlučilo da za dnevnice i putne troškove utroši 135.000 dinara dok Biblioteka za tu svrhu planira da utroši 75.000 dinara, a Istorijski arhiv 50.000 dinara. Vi uporedite! Troškovi materijala za saobraćaj (čitaj gorivo) u Muzeju je planirano 120.000 dinara, a u Istorijskom arhivu 48.000 dinara. Obe ustanove imaju svoje vozilo. Komentar nije potreban.
 
NEOBAVEŠTENA KOALICIJA

Predstavnik PUPS-a je javno obećao da će od 1. marta prevoz za penzionere biti besplatan. Predsednik opštine, Vlajko Djorđević, je izjavio da to prvi put čuje i da nije obavešten o tome.

ODBORNIČKA PITANJA LDP NEGOTIN

1.Tražili smo od predsednika SO da nam dostavi podatke kolika je bila neto plata šefovima odeljenja i službi za decembar, obzirom da smo nezvanično čuli da pojedini imaju preko 60.000 dinara sa stimulacijom, a u mogli ste da pročitate o broju nerešenih predmeta i skorašnjem tekstu.

2. Pitali smo, takođe, zašto se ne vrši besplatno osemenjavanje krava, kada su budžetom predvidjena sredstva za razvoj poljoprivrede. Zašto je to ova vlast ukinula?

3. Takodje, obratili smo se i predsedniku opštine da za narednu sednicu sagleda mogućnost smanjenja cene za nakadu korišćenja građevinskog zemljišta i cenu takse za zaštitu životne sredine. Smatramo da su takse visoke, i da naročito pogadjaju seoska domaćinstva.



10 коментара:

  1. Gospodjo Gerov,trebalo je da prozovete i sefa budzeta koji Vam je,cini mi se obecao,pismeno misljenje nadleznog Ministarstva o navodnom nenamensko-namenskom trosenju sredstava,ako se to ako moze nazvai.Vi odlicno znate kako se raspolaze budzetom,ali G-din Dimitrije je,nazalost,posle Vas smislio mnogobrojna pravila.Mnogo mi je zao sto vise nemam cast raditi sa takvim strucnjakom valjda bi nesto naucio o novim pravilima ponasanja u politici,a i u struci.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Nemojte se cuditi za troskove muzeja koje su predvidjene za reprezentaciju,pa pogledajte koliki je direktor muzeja ,a koliki je dir.doma kulture,slika govori sve,zato je i cifra velika.
    Trosak za auto,pa dir.muzeja neizlazi iz kola (privatizovao)sluzbeni auto i vozi ga po gradu gde bi rebalo da ide peske zbog sebe i svog zdravlja.
    Program doma kulture i zavoda za urbanizam su spiskovi lepih zelja koji se nece ostvariti ali lepo izgledaju na papiru.Sam zavod je nepotrebna institucija jer radi isi posao kao i opstinska gradjevinska direkcija, treba ih ukinuti to jest privatizovati kao u Zajecaru,za poso koji odrade za opstinu sigurno je 10 puta jeftinije platiti bilo koju drugu privatnu nego davati plate cele godine njima.Oni trose budzet badava,

    ОдговориИзбриши
  3. Obecali ste i nesto o raspodeli opstinskih stanova ,kojih i kad.Cim se vrate socijalisti dele se stanovi odakle sad stanovi jos opstinski i kad bese taj konkurs.

    ОдговориИзбриши
  4. Ko je direktor Centra za socijalni rad i koga je primio nedavno na poso.

    ОдговориИзбриши
  5. Direktor Centra za soc.rad je g-din Dane,dojucerasnji *toboznji*najveci prijatelj Gerovke zbog koga je pretrpela ogromnu politicku stetu i izgubila mnoge prijatelje i simpatizere njene politike,a koji nije hteo da bude direktor dok je ona bila*vlast*,celo vreme je radio u korist njene stete.Sada radi u korist ove vlasti kojoj je usao u d...,sram ga bilo.A koga je primio saznacemo,ali se moze unapred predpostaviti.Inace,ja sam Gerovkin simpatizer koji sa svojom porodicom glasa za nju,a nikad nisam nista trazio niti cu traziti,a naravno,ona mi ne bi ni ucinila.

    ОдговориИзбриши
  6. Ja bih da dopunim deo teksta ,,VEROVAT ILI NE,,.Ako na sajtu opstine pogledate Sl.list opstine Negotin,broj 2 videcete NAJVECU GLUPOST pravnika koji je radio odluke o USKLADJIVANJU osnivackih akata ustanova kulture,u uvodnom delu odluke stoji da se iste donose na osnovu ;lana 9.Statuta opstine Negotin.Necete verovati taj clan Statuta GOVORI O DANU I SLAVI OPSTINE NEGOTIN.Toliko o strucnosti pravnika i blago nasoj opstini.pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. Zaboravih da Vam kazem za jos jednu demonstraciju strucnosti sa ove sdnice SO.Odluka o stavljanju van snage odluke o izmenama i dopunama,pored toga sto je JEDINSTVEN PRIMER u normativnoj oblasti uopste,STUPA NA SNAGU DANOM DONOSENJA,sto je protivustavno.Ali,nema veze,to bar ne dira ni u cija prava,pa ce proci nekaznjeno isto kao i sednica bez sekretara.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  8. Anonimnom u 22.32
    Kao anoniman možeš da pišeš šta hočeš i da iznosiš neistine do mile volje.
    Dane je pre svega negotinac koji živi za ovaj grad ali, koliko ja znam, ne želi da bude član LDP.
    Na račun gospođe Gerov nikada nije izgovorio ni jednu ružnu reč.
    Toliko o istini o tom časnom čoveku.
    Miša

    ОдговориИзбриши
  9. ih bre, dozvolite da i Dane kaze nesto, mislim da nije odabrao vas za glasnogovornike. Znam coveka iz vidjenja kao i mnogi drugi, nit ga branim nit ga kudim, ali ovo je bas bljak sa komentarima. Ja sam ocekivala gospodju jednu na njegovo mesto, kad ono medjutim, pa sta sad. Mislim da zna posao. zalosno bi bilo da se i ovde pojavio neki sumar.

    ОдговориИзбриши
  10. Miso,niko nije ni rekao da treba da bude clan LDP,a o kojim neistinama Ti govoris morao bi da budes konkretan,ja sam bio.Da li je bio direktor Centra - NIJE,zato sto nije hteo.Da li je bio njen prijatelj - JESTE.Da li je imala stetu ybog njega - JESTE,sve ljude koje je uvela u opstinu na njegovu preporuku okrenuli su joj ledja.Da je pod novom vlascu,naprasno yavoleo da bude direktor - JESTE.Nisam rekla da nije negotinac,I JA SAM.Njegovu cast nisam napadao,te ne znam odakle ti ovakav stav prema mom komentaru.

    ОдговориИзбриши