2. 2. 2011.

VEĆ VIDJENO! BAHATI MAGISTAR PONIŠTIO IZBORE U POPOVICI!

Savet MZ Popovica je uputio dopis ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Milanu Markoviću, u kojem ga obaveštava o bahatosti i zloupotrebi službenog položaja predsednika Skupštine opštine, magistra Milana Urukovića, povodom poništavanja rezultata izbora za Savet mesne zajednice u Popovici.

O tome smo već pisali, ali sada kao prilog objavljujemo i dokaze bahatosti uvaženog magistra. Izbori za Savet MZ Popovica održani su 7.11.2010. godine i rezultate možete videti u prilogu. Pošto nije bilo nikakvih primedbi na tok izbora, 9. novembra je konstituisan Savet na kojem su izabrani predsednik i zamenik predsednika, formirane komisije i radna tela u skladu sa Statutom mesne zajednice.


Magistar 15. novembra formira nekakvu izmišljenu komisiju koja ima za zadatak da kobajagi preispita regularnost izbora. Povod za formiranje ovakve komisije su prigovori meštana Popovice (Bogić Živorada, Sarić Slavoljuba, Mladenović Momira i Milojković Ljubomira) na regularnost izbora. Uvidom u rezultate izbora možete videti da je navedena gospoda na izborima dobila najmanje glasova Popovičana. Takođe, u zapisniku Izborne komisjie jasno piše da niko nije imao nikakav prigovor na sprovedene izbore.

Magistar kaže da je njegova komisija uočila brojne nepravilnosti, ali naravno ne navodi koje u svom UPOZORENJU (vidi prilog) Popovičanima. To je bio dovoljan razlog da gospodin Uruković formira Privremeni savet mesne zajednice koji je za predsednika izabrao gospodina Sarića (osvojio na izborima svega 37 glasova). 

Legalno izabrani Savet mesne zajednice, glasovima Popovičana, ne prihvata ovakvu odluku gospodina magistra Uruković Milana, te su pritisci na članove Saveta svakodnevni. Vrhunac je UPOZORENJE koje je Milan Uruković uputio bivšem predsedniku Saveta, u kojem izričito zahteva da preda pečat predsedniku Privremenog saveta.

Da li vas sve ovo podseća na 96. godinu. Svi pamtimo da su tada na sličan način poništavani rezultati lokalnih izbora u gradovima širom Srbije. Gospodin magistar je potvrdio ovim činom da je pravi potomak takve politike, za koju smo, nažalost pogrešno, mislili da je prošlost. Po svemu sudeći vraćamo se tim godinama, a i one su nam izgleda krenule u susret.

LDP Negotin će sve učiniti da legalno izabrani Savet mesne zajednice Popovica opstane i izdrži svu ovu bahatost gospodina magistra.

Gospodine magistre, DOSTA JE BILO, preterali ste!

4 коментара:

  1. Divota. Ovako je bilo i 96. Nadam se nekom novom OTPORU! Pogledajte samo Zapisnik. Ovako ni u 18. veku nije bilo. Rukopis sjajan, hhaha.

    ОдговориИзбриши
  2. Opštinskom odboru LDP Negotin.
    Objavite oidgovor ministarstva na prigovor navodno nelegalne sednice SO kada sednici nije prisustvovao sekretar SO.
    Bitno je da vam narod veruje, ako niste bili u pravu.

    ОдговориИзбриши
  3. Korektno bi bilo da trazite odgovor koji je obecao bahati Urukovic,ja sam sigurna da ce gospodja Gerov objaviti odgovor ako ga je dobila.

    ОдговориИзбриши
  4. Svakom nesto smeta kad nije na vlasti...Vlast je slatka i tesko je se odreci...

    ОдговориИзбриши