12. 7. 2011.

Dopune Dnevnog reda odbornika LDP za sednicu SO Negotin

Odbornička grupa Liberalno demokratske partije podnela je dva predloga za dopunu Dnevnog reda


LDP ISPRAVIO GREŠKU PREDSEDNIKA SKUPŠTINE



„Ko priznaje, pola mu se prašta“ – lepo kaže naš narod. Šta je međutim sa onima koji ne žele da priznaju svoju grešku? Da li im treba još pola dodati ili odbiti na neznanje i tvrdoglavost?


Usvajanjem predloga za dopunu dnevnog reda, odbornika Liberalno demokratske partije Radmile Gerov, ispravljena je greška predsednika Skupštine opštine Negotin tvrdoglavog magistra Milana Urukovića o imenovanju Upravnog odbora Doma kulture „Stevan Mokranjac“. Sveznajući „gazda kuće“, kako sam sebe naziva, očigledno neznajući da mu je kuća u Dušanovcu, je lično potpisao rešenje kojim je za predsednika Upravnog odbora ove ustanove kulture imenovana Danijela Marković. Uvidom u birački spisak ustanovili smo da se dotična gospođa ne preziva Marković već Vladović. Time je učinjena velika greška ali i šteta, pre svega Danijeli Vladović, jer nije zaslužila da se njeno ime zbog nečijeg neznanja i tvrdoglavosti provlači za skupštinskom govornicom. Mi u LDP-u visoko cenimo rad i sve ono što je Danijela Vladović učinila za naš grad. Nismo međutim sigurni da je takva situacija i sa magistrom Urukovićem. Da je dotični dozvolio skupštinskim komisijama da odrade svoj posao u skladu sa ovlašćenjima, sada ne bismo došli u ovakvu situaciju. On se međutim opredelio za politiku sile i pritisaka, koju smo od njegovih partijskih kolega trpeli krajem prošlog veka. Na komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja napao je dr Jasminu Jelenković, jer je tražila biografije predloženih kandidata za upravke i nadzorne odbore, a nije želeo takođe ni da prihvati ocenu Statutarne komisije da predlozi nisu u skladu sa zakonom.   


Mi u Liberalno demokratskoj partiji i danas  tvrdimo da rešenja o imenovanju Upravnih i Nadzornih odbora nisu u skladu sa Zakonom o kulturi. 1/3 od pet nije dva,  a u opštini živi bar 200  istaknutih radnika iz oblasti kulture, koji su mogli i morali da nađu svoje mesto u upravnim i nadzornim odborima ustanova kulture.  


I da se vratimo na početak priče. Na priznavanje i nepriznavanje. Nije želeo predsednik Skupštine ni danas da prizna svoju grešku. Uporno i nevaspitano je upadao u reč odbornici Radmili Gerov. Prebacivao je odgovornost na odborničke grupe, potom na radnike skupštinske službe, koje svakog meseca stimuliše za valjano obavljen posao, da bi na kraju izgovorio nešto što je svakako najtačnije : „Ja ne čitam šta potpisujem.“ Svaki komentar je suvišan.


Milan Uruković, jošjednom je pokazao svoje pravo lice. Dovoljno je bilo da prizna grešku i iskoristi priliku da se javno izvini dr Jasmini Jelenković za verbalno vređanje. NIJE TEŠKO BITI FIN !!!



KADA ĆETE RASPISATI IZBORE ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA?



Odbornici vladajuće većine svojim glasovima nisu dozvolili da se u dnevni red četrnaeste sednice Skupštine opštine Negotin uvrsti Zaključak kojim se predsedniku Skupštine nalaže da odmah donese potrebna akta za raspisivanje izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Negotin kojima je istekao mandat.


Mi u Liberalno demokratskoj partiji smatramo da je predsednik Skupštine u sklopu svojih nadležnosti dužan da raspiše izbore u onim mesnim zajednicama u kojima je istekao mandat savetima. Zakon je jasno regulisao da to mora da učini najkasnije 30 dana pre isteka mandata.


U nekim mesnim zajednicama po nekoliko puta su imenovani Privremeni saveti. U mesnim zajednicama Srbovo, Slatina, Jasenica, Popovica, još 24. juna istekli su mandati Privremenim savetima, s tim što su u Popovici privremene mere već šest meseci, odnosno dva mandata. Prosto je zaključiti da od 24. juna do danas, ova sela nemaju čak ni privremene savete.


Mi u Liberalno demokratskoj partiji smatramo da meštani Srbova, Slatine, Jasenice i Popovice imaju puno pravo da na izborima izaberu svoje članove saveta. Neraspisivanjem izbora predsednik Skupštine im to pravo oduzima, a nametanjem partijskih poslušnika, želi da ostvari interese za svoju partiju.   


Tražili smo da se ovaj zaključak donese jer predsednik Skupštine i nekvalitetno obavlja svoj posao.


Dokaz tome može se naći i u službenom listu opštine Negotin od 20. maja 2011. godine. U Službenom listu, koji je zvanično glasilo lokalne samouprave, verovali ili ne piše da imenovani savet Mesne zajednice Bregalnica ima sva ovlašćenja Saveta mesne zajednice Crnomasnica. Pitamo se samo na koji način.


http://www.negotin.rs/pdf/sluzbeni_list/sl_negotin_2011_13.pdf

Takođe želimo da znamo da li su u Privremenim savetima u mesnim zajednicama u gradu, morali da budu zamenik predsednika skupštine i pojedini direktori javnih preduzeća, zar im nije dosta funkcija.


Moramo na kraju da zaključimo da je jedini razlog što predsednik Skupštine opštine Negotin Milan Uruković ne želi da raspiše izbore u spomenutim mesnim zajednicama, strah da će vladajuća koalicija na njima izgubiti. 




5 коментара:

  1. Анониман12. јул 2011. 09:02

    Svaki komentar bi trebalo da bude suvisan,medjutim,normalan covek ne moze,a da ne kaze da je predsednik SO,mr Urukovic preterao sve granice lepog i normalnog ponasanja.Normalno je bilo da sam prizna gresku,a potom u svojim redovima da pronadje odgovornog,ne radi se to za skupstinskom foteljom predsedavajuceg,to je ispod casti svakog ko se u tu fotelju zavali.Svi su krivi,sem gazde.Mene zaista raduje sto je ovog puta preskocio daktilografe.Da je iole, samo, lepo vaspitan, trebalo je da se izvini g-dji Vladovic,koja je,ni kriva ni duzna,spomenuta.
    No,dosta o njemu,vazno da je greska ispravljena,pola ce se oprostiti svima koji su krivi,sem,naravno,Urukovicu,koji nije kriv.Nadam se da ce se on posebno pzabaviti onim biserom MZ Badnjevo-MZ Crnomasnica,necuveno.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман12. јул 2011. 13:13

    bice ocsceno izletiste,radnici opstinske uprave spremaju dan "Ocistimo Badnjevo".
    Najuspesnijem koji skupi najvise djubreta bice dodeljena znacka "Udaren" i njegovo ime ce pisati na ulazu u zgradu opstine.Inace akcija "ocistimo Badnjevo" se odavno sprema izradjene su majce i kacketi i organizator se nada da ce svi gradjani koji imaju ekoloske svesti uzeti ucesca u akciji.S pozdravom "Ocistimo Badnjevo"
    vas Mrk.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман12. јул 2011. 16:57

    Svasta su radili radnici Opstinske uprave,pa me ovo ne bi iznenadilo.Danas su po direktivi Urukovica morali da gledaju i slusaju Adama puslojica,koga inace cenim,pa tek onda da idu kuci zbog vasara,kako to inace bude svake godine.Skup nije sporan,ali mu je pravo mesto bilo u Domu kulture ili Biblioteci.Mozete misliti sta sve moze da smisli bolesni um i da time umanji vrednost naseg poznatog pesnika.To moze samo mr/Urukovic/ i MR/Milanovic Ruzica/.Koincidencija skracenice nije slucajna,to je ipak VS/visa sila/.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман12. јул 2011. 17:03

    a sto Badnjevo nije moglo da se ocisti dok se ne plate majce i kacketi. pa bolje da ste te pare poklonili nekom hedikepiranom ili bolesnom detetu.Znate li da u Beogradu lezi devojka koja ceka bubreg , cija majke ne radi , i bog te pita od cega zive. Koliko takvih anonimh slucajeva ima . Ne svidja mi se provlacece imena zene , koju ne poznajem, zarad kritikovanja nekog politicara. Budite majstori u pisanju pa prozovite politicare bez uplitanja ostalih. Imate bivse novinare u svojim redovima. Neka svako radi svoj posao....ako vec drzite do perfekcionizma i odgovornosti u postupcima.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман13. јул 2011. 12:52

    Necete verovati,ali je predlog za dopunu dnevnog reda,koji nije prihvacen,ipak proizveo dejstvo.Predsednik SO Negotin,mr Urukovic doneo je resenja o privremenim savetima spornih mz,sad samo treba da ispostuje zakon i odluku i raspise izbore,ako se zaista ne plasi losih rezultata.To cemo videti.Opet je odbornicka grupa LDP pokazala da je u pravu i opet je edujovala nesposonbnu vlast.

    ОдговориИзбриши