27. 11. 2010.

Bojan Đurić novi poslanik Liberalno demokratske partije

Jednoglasnom odlukom Predsedništva Liberalno demokratske partije, novi poslanik u Skupštini Srbije biće Bojan Đurić, član Političkog saveta i dosadašnji savetnik poslaničkog kluba stranke.

Bojan Đurić je rođen 1978. godine, a 2002. godine je diplomirao na Pravnom fakultetu Univeziteta u Beogradu.

Do 2008. godine bio je posebno angažovan u oblasti zaštite ljudskih prava, demokratizacije i usvajanja evropskih standarda u domaćem političkom poretku. Radio je u Beogradskom centru za ljudska prava, gde je bio autor i urednik izdanja i šef odeljenja za razvoj i komunikacije.

Od 2008. godine bio je savetnik poslaničke grupe LDP u parlamentu. Autor je svih zakonskih i amandmanskih predloga LDP u protekle dve godine, kao i politički urednik paketa antikriznih mera Dogovor za budućnost i Nova politika - nova ekonomija.

U saopštenju LDP izdatom tim povodom, ističe se da:

"Sa pozicije treće stranke u zemlji koju smo zauzeli pre nekoliko meseci, za LDP je najvažnije da se još prodornije afirmišemo kao politička snaga onih koji žele neuporedivo brže reforme, pronalaženje najefikasnijih puteva za prijem u članstvo EU, ulazak u NATO, napuštanje demagogije, politiku zaštite srednje klase, reafirmacije tržišta, otvaranja šansi za mlade i uspešne koji treba da uđu u središte političkog života".

"Trenutak je da ubrzamo talas uvođenja nove generacije u politički život i institucije. Na tome radimo od prvog ulaska u parlament 2007. godine i ovo je novi korak u tom pravcu".

1 коментар: