22. 12. 2010.

DEVETOMESEČNI IZVEŠTAJ-SLIKA I PRILIKA AKTUELNE VLASTI-

Poštovani sugradjani, devetomesečni izveštaj aktuelne vlasti pokazuje svu njihovu (ne)sposobnost i dokazuje da LDP nije kritikovao bez argumenata.

Budžet opštine je za 10% manji od planiranog za period od devet meseci, drugim rečima to je za 100 miliona dinara manje u opštinskoj kasi.

Dodatna sredstva od ministarstva samo za 2 ( i slovima dva) projekta čija je ukupna vrednost oko 6000evra. Da nije tužno bilo bi smešno!!!!!!!

Koliko ste puta samo čuli da će Negotin procvetati čim dodje na vlast ista koalicija kao i u Republici. Mnogi su im poverovali. U ime velike saradnje za kapitalne transfere opština Negotin je dobila NULA (brojevima 0 dinara)!!! Zna se da je svaki broj pomnožen nulom jednak nuli!

U vreme krize, kad nema dodatnih sredstava, a i do redovnih se teško stiže, svaka opštinska vlast bi se opredelila za smanjenjem sopstvenih troškova: reprezentacija, službenih putovanja, telefoniranja, javnih troškova itd. I to malo novca bi ozbiljna vlast uložila u investicije ili u iznalaženje dodatnih sredstava. KAKO TO ONI RADE?

- Da bi opravdali svoja preizborna obećanja ili obezbedili glasove za naredne izbore oni su na rashode zaposlenih potrošili 169 miliona dinara ili skoro trećinu prihoda.

- Za stalne troškove (struja, voda, telefon..) je ova štedljiva vlast potrošila 47 miliona dinara. Pitajte ih koliko smo mi trošili, gde su im sada oni papiri koima su mahali i nazivali nas rasipnicima.

- Za sudske kazne i penale je isplaćeno 13, 6 miliona dinara.

- Troškovi putovanja čitavih 2 miliona dinara. Alal vera!

- Usluge po ugovoru (ovde spada televizija, reprezentacija i slično) skoro 20 miliona. Reklama čini čuda, promovisanjem sebe zaboraviše na pristojnost.

- Nevladinim organizacijama (folklori, sport i slicno) preneto 32 miliona dinara. Ni dan-danas nismo dobili precizan odgovor kako su ta sredstva potrošena. Znamo samo da naši fudbaleri imaju često ručkove u hotelu, kad su utakmice „važne“ umeju i da prespavaju tamo. Posledica toga je sve manje publike jer neće gledaoci da dolaze uzalud na utakmice. Stanje FK“Hajduk Veljko“ na tabeli govori sve. Samo ostaje pitanje, do sada nerazjašnjemo, čemu toliki novac? Negotin ima reprezentativce Srbije u stonom-tenisu, oni ne spavaju u hotelima, njih roditelji voze. Zašto? Ne znamo. Ne znamo ni to zašto učenici moraju da odaberu na koja će sportska takmičenja da idu, jer nema novca za prevoz. Možda je problem što ne spavaju ni u jednom hotelu?!

INVESTICIJE I NABAVKA OPREME:

- Za investicije u zgrade i gradjevinske objekte izdvojeno samo 33 miliona dinara. To njima nije prioritet. Verovatno nam je infrastruktura razvijena pa nije potrebno ulaganje.

- mašine i oprema 1,7 miliona dinara.

U proteklih 9 meseci ova vlast (SPS i ds) su platili televizijama za samoreklamiranje 7 miliona dinara, 8 miliona dinara je dato za auto-trke, 9.4 miliona za polovno klizalište i gradsko smetlište. Milion dinara je potrošeno na odlazak odličnih učenika u Beč, jer je tada bila izborna kampanja i to je jedini razlog, i još milion dinara je potrošeno na štampanje tri brošure od kojih je jedna veličala rad predsednika Privremenog organa (podeljeno valjda gradjanima pred izbore). Isto novca je potrošeno za ekologiju koliko i za putovanja folkolora i udruzenja gradjana ( oko 5 milona dinara). Dok je za investicije u osnovne škole potrošeno 560.000 dinara, a za zdravstvo 250.000 dinara.

Naš komentar nije potreban! Vi, ste, poštovani čitaoci, svedoci rada svake vlasti!


5 коментара:

  1. Slika i prilika aktuelne vlasti je porazavajuca,ali je to i slika svih nas,odnosno biraca,jer da nismo glasali za njih oni ne bi mogli ovo da rade.Necu da komentarisem,SVO JE RECENO,zelim da verujem da ce se gradjani konacno opredeliti za pravu opciju,opciju koja MALO OBECAVA,A MNOGO URADI.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Nije ni cudo sto ljudi beze iz ovog Negotina!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala sto nas obavestavate o mahinacijama samo se potrudite da to gradjani ne zaborave, jer izgleda da kada dodju izbori gradjani sve to zaborave

    ОдговориИзбриши
  4. Ukoliko se svi budemo trudili da gradjanima ovo prenesemo,a i da ne zaborave iamo sanse da nam ude bolje,u suprotnom bice am sve gore.

    ОдговориИзбриши
  5. Pa sada "ude" može da bidne "uđe" ili "bude". Verovatnoje da je "bude".
    Dobro bi bilo da komentatori DVA PUTA PROČITAJU tekst pre no što ga objave.
    Kada sam se javio šta može da se komentariše, osim konstatacije da se vladajuća koalicija ponaša BAHATO. I to me ne ćudi kada imamo u vidu ko je sve u vladajućoj garnituri. Jedino sam IZNENAĐEN ponašanjem odbornika penzionera KOJI DIŽU RUKE I GLASAJU za odluke koje su diretno uperene po džepu penzionera. Izgleda da su penzioneri najbolje stajajući građani ove opštine.

    ОдговориИзбриши