18. 12. 2010.

Osma sednica skupštine opštine - za dva puta bolji Negotin

Jedino je Odbornička grupa Liberalno demokratske partije pokušala da amandmanima poboljša Odluku o budžetu za narednu godinu. Amandmani nisu usvojeni. Vladajuća koalicija ne želi da se odrekne trošenja novca za reprezentaciju, otpremnine i sudske kazne u korist mladih, ekologije, seoskih ambulanti, autobusa za Poljoprivrednu školu i socijalno ugroženih.

Podneti amandmani na Odluku o lokalnim komunalnim taksama takođe nisu prihvaćeni. Posledica: Takse privatnim preduzetnicima povećane za 10%.
Očigledno je da vlast ne shvata da se ova i naredna godina razlikuju od prethodnih, da ekonomska kriza tek počinje. U situaciji kada se unapred zna da će poslovanje biti veoma teško u narednoj godini i da će plate biti umanjene u odnosu na Evro, vlast ne čini ništa da makar malo olakša nastupajuću godinu. Mlade upućuju da konkurišu za donacije, a istovremeno troše novac za spavanje u hotelu FK “Hajduk Veljko“.


Odbornička grupa LDP podržala je predloge za izdvajanje sredstava za lokalne puteve, kanalizaciju i čišćenje kanala u naselju Vlaška mala, jer su to projekti koje smo započeli ranijih godina. Zahtev odborničke grupe bio je da se odmah raspiše javna nabavka za izbor izvođača kako bi se polovina novca koju treba da obezbedi Republika u potpunosti iskoristila. Zašto, smo ovo tražili? Zato, jer je praksa za ovih godinu dana pokazala da vlast u Negotinu nije sposobna da iskoristi sva sredstva, te da se opredeljeni novac umesto u tekućoj koristi i u narednoj godini, a time se umanjuju šanse za dodatna sredstva iz Republike. Primer za to je izgradnja sportske hale u OŠ Branko Radičević gde radovi umesto da su završeni tek počinju. Takođe radovi na zameni vodovodnih cevi u 7 ulica u gradu (donacija Slovačke), trebali su da budu završeni do septembra, a oni su tek tada započeli, iako je ugovor potpisan još prošle godine.

Odbornička grupa LDP smatra da je Program rada JP za građevinsko zemljište urađen suprotno članu 22. Zakona o javnim preduzećima i obavljanju delatnosti od opšteg interesa, kao i da je ponižavajuće da se u takvom obliku materijal dostavi odbornicima, ali vlast ne želi da čuje opoziciju. Direktor je član SPS-a i DS mora da ćuti. Na isti način na koji su se izvinili na ovoj sednici zbog devetomesečnog izveštaja, za koji su tada odgovorno tvrdili da ne treba da se dostavi odbornicima, na isti način verujemo da će se izviniti i na narednoj sednici zbog ovako usvojenog programa rada.

Jedino što nakon ove sednice sigurno znamo:

- Nema odvajanja Doma zdravlja od Zdravstvenog centra

- Ima otpuštanja radnika (tačnije reorganizacije jer otpuštanje je ružna reč kako nam je objasnio Predsednik opštine)

- Ima povećanja taksi za 10%

- Ima poništavanja odluke o ulaganju od 538.000.000 u lokalne puteve (nije konkurs bio za te namene pa su onda iskukali nekako ovo drugo) a koliko će opstati ove tri nove (putevi, kanalizacija i kanal) ostaje da vidimo

- Ima para za reprezentaciju, putovanja i slično

- Autobus kojim se prevoze đaci može da izdrži još dve godine reče profesor Poljoprivredne škole obornik SDPS, a profesor i odbornik DS objasnio je da je Radmila Gerov mogla da ga kupi ranije (obećanje 2 puta bolji Negotin niko više ne pominje)

- Ima bahatog kršenja Poslovnika o radu skupštine od strane predsednika skupštine

- Duplo više tužbi građana za ujede pasa a troškovi veći nego ranije (obećanog azila naravno nema)

PS: Devetomesečni izveštaj o trošenju sredstava zaslužuje poseban post.




5 коментара:

  1. Neznanje da treba devetomesecni izvestaj mozda ukazuje da su i s pravom planirali toliko novca za sudske kazne, svesni su svojih mogucnosti u pravnom smislu. Culi smo d a ce biti otpustanj radnika, a predsednik nam rece da se to zoce racionalizacija. Kako o tome ne mislise kad su postavili direktora biblioteke. Kako se to zove.Posto sam odgledao skupstinu, mogu da kazem da doktor Ninoslav treba da uci gospodina magistra mnogo cemu. Neuljudno je dobacivanje i ulazenje u polemiku s odbornicima. Eto doktor mu je pokazao da kad ima sta da kaze mora se stati za govornicom. Jeste da mafistar ima sve napisano pred sobom ,a li ovo drugo vezano za ponasanje ne moze se napisati. Nek nastavi samo tako, to je veliki plus opoziciji. Mozda i nije trebalo toliko novca za mlade, ali u svakom slucaju je porevise novca planirnao za usluge SO. Vec vidimo da putuju cesto, narocito po Austriji. Skratie malo..

    ОдговориИзбриши
  2. Neznanje za devetomesecni govori da posle Radmile i Dusice nema vise nikoga ko prati i pravilno primenjuje propise i to bez misljenja Minisastva,kako to rece Dimitrije Petrovic,cak nije ni trepnuo.Gospodin magistar je toliko bio ljut zbog amandmana LDP da je postavio NAJGLUPLJE PITANJE NA SVETU.Naime,podsetio je Gerovu da je autor budzeta isti kao u njeno vreme,ali jadnik ne zna da autor i KREATOR nije isto.On i Vlajko nikada nece moci da budu kreatori sopstvene politike,jer su obicne neznalice i nesposobnjakovici pa im je domet od Vancine cesme beskorisan jer ne znaju sta treba da rade od Vancin cesme do Beograda.Radmilin domt je bio do Vancine cesme,ali zena zna znanje pa je postigla ono sto oni nece za 5 mandata,NE DAJ BOZE!Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. SAMO NAPRED DEMOKRATE SVE U KORIST SVOJE ŠTETE VRATITE NAJBOLJE

    ОдговориИзбриши
  4. Ovakv glavni odbor nije imao ni SPS u najgore vreme. Koje ste bre vi demokrate, izmisljate kao nekakvo glasanje pomocu kartica, pa kad su posumnjali u izbor uveli rucno. To podseca na Bodrum. Jos sramota i bruka citiranje Djindjica, od strane gospodina koji ni vodu nije mogao tada da mu nosi. Takve su i neotinske, sad su svi uz Ljubisu jer su culi da ce Nislije da izvise, i sad kao oni nilada nisu hteli da smenjuju Ljubisu. Ali, nije Ljubisa naivan, pratio je on i pamtio.

    ОдговориИзбриши
  5. O devetomesecnom jos ni rec.Cekamo da nas informisete.

    ОдговориИзбриши