25. 10. 2011.

NARODNI POSLANIK ZORAN OSTOJIĆ POSETIO NEGOTIN


U sklopu redovnih aktivnosti  narodni poslanik Zoran Ostojić posetio je u utorak 18. oktobra povereništvo Liberalno demokratske partije u Negotinu. Tokom svoje posete Ostojić je članovima Liberalno demokratske partije kroz razgovor pojasnio šta podrazumeva politika preokreta za koju se zalaze LDP.  Po njegovim rečima izborna platforma „PREOKRET ZA BUDUĆNOST“ podrazumeva preokret u svim sverama društva, preokret u poljoprivredi, u kosovskoj politici, preokret u ekonomiji, pre svega i iznad svega.  


U svom obraćanju medijima Zoran Ostojić je istakao: „Sastanci sa lokalnim odborima služe da se objasni trenutna pozicija i planovi Liberalno demokratske partije, recimo pozicija koju smo izrekli onda kada smo dobili preporuku Evropske komisije da dobijemo statut kandidata za članstvo u EU. Rekli smo tada da više nećemo glasati ni za jedan Zakon u skupštini i  zatražili od premijera i Vlade da izadje sa jasnim planom,  šta će uraditi da dobijemo kandidaturu koja je morate priznati veoma bitna za sve nas.“

Ostojić je takođe rekao da je u poslednjih godinu dana peti ili šesti put u Negotinu i da ne primećuje nikakve promene, kao da je vreme stalo posle prošlih izbora. To je očigledno oličenje lošeg rada lokalne samouprave.

Cilj posete lokalnim odborima je i upoznavanje sa lokalnim problemima. Tako se narodni poslanik Zoran Ostojić tokom boravka u Negotinu susreo i sa meštanima Popovice koji su ga upoznali sa problemom u izboru Saveta mesne zajednice i očiglednim kršenjem Odluke o mesnoj samoupravi od strane predsednika Skupštine opštine Negotin Milana Urukovića.


„Zadatak nas narodnih poslanika je da se upoznamo sa problemom i da pomognemo koliko možemo u njihovom rešavanju. Poslanici Liberalno demokratske partije više puta su u Narodnoj skupštini iznosili probleme lokalnih odbora, kao što je ovaj koji imaju meštani Popovice“ – rekao je Ostojić.

 Narodni poslanik Zoran Ostojić još jednom je ponovio da je po istraživanjima javnog mnjenja Liberalno demokratska partija treca stranka u Srbiji, ali je želja svih da politika LDP-a dobije mnogo veću podršku i da ima veći uticaj na evro-atlanske integracije. Osnova politike preokreta je otvoranje novih trzišta, baziranje ekonomske politike na privredi, stvaranje pozitivne klime za dolazak stranih investicija.


„Vlada trenutno svojim merama destimuliše razvoj biznisa i dolazak stranih investicija, a samim tim i stopa nezaposlenosti je velika. LDP se trudi da politiku preokreta približi i selima odnosno poljoprivrednicima. Predpristupni fondovi za razvoj poljoprivrede su veliki i dostupni i to je jedna od mogućnosti u razvoju poljoprivrede. Liberalno demokratska partija se zalaže za veće agrarne budžete u opštinama ali i za kontrolu kretanja novca od budžeta do poljoprivrednika, jer su brojni primeri gde novac uopšte ne stiže do poljoprivrednika kojima je namenjen.“ – istakao je Ostojić. 
 

Sa mogućnostima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, prisutne članove LDP-a iz seoskih sredina upoznala je Katarina Jelisavčić, iz odbora za poljoprivredu Liberalno demokratske partije.

Medijima se obratila i dr Jasmina Jelenković, poverenik Liberalno demokratske partije Negotin, koja je istakla da povereništvo u Negotinu čini sve kako bi na pravi način sprovodilo i predstavilo izbornu platformu LDP-a „PREOKRET ZA BUDUĆNOST“.




1 коментар:

  1. Učestali "pucanj" u prazno.
    Koga interesuju "laponci" i ovde u Negotinu ili bilo gde do Beograda.
    Ono što narod interesuje je koliko su mladi spremni da preuzmu odgovornost za bolje sutra i način na koji to misle.
    Ako toga nema u Negotinu i dalje će nas "boleti glava" od "bisera" sadašnjih političkih kvazi- vlastodržaoca.

    ОдговориИзбриши