22. 2. 2012.

FANTOMSKO NEGOTINSKO KLIZALIŠTE /TU JE, A NEMA GA/




Svakoga dana, i sve do izbora, negotince treba podsećati na fantomsko negotinsko klizalište. Jer to je slika ove opštinske vlasti, neodgovorne u trošenju para. Dok ih je bilo...




Ova fantomska dečja radost, kupljena je pre dve godine nakon izbora. Prvo je pričano da je klizalište besplatno (u vreme izborne kampanje) a zatim je kupljeno onako dotrajalo i polovno za oko 4 miliona dinara i pod velom tajne, polovno i nepotrebno. Kupljeno je ne zbog dece, jer da su o našoj deci mislili radilo bi klizalište i prošle i ove zime i deca bi se radosno klizala na njemu. Te velike pare su bačene kako bi se kupili glasači, i to u vreme kada se ostajalo bez posla, kada su otvarane narodne kuhinje, u najvećoj ekonomskoj krizi koja se dešavala.

Fantomsko klizalište je prava slika neodgovornosti, i nezrelosti, i bezobrazluka naše opštinske vlasti.

Klizaliste je vrh ledenog brega svog razbacivanja i poklanjanja opštinskih para gde im mesta nije bilo, a što smo pokušavali i brojkama da vam dokažemo.

Naravno da asfaltiranje ulica i uredjenje grada i svega planiranog kasnije nije uradjeno. Niti su ikada napravili projekte koji bi gradu nešto doneli. Niti bi za narednih 2o godina uradili ni pola onoga što smo mi uradili za kratko vreme naše vlasti.

Ali zato u hangaru JK Badnjevo, trune klizalište baš kao materijalni dokaz ludila bez zdravog razuma.

Nije radilo ni prošle zime (osim nekoliko dana jer su govorili da je toplo), pa ni ove (sad je valjda mnogo hladno). Jer ni sada kao ni tada ova mala opština teško da ima para tek za struju koja ga održava. Da li to brine sadašnju vlast? Ne. Oni su na klizalište zaboravili. Te pare su potrošene. Nema novih, inače bi mozda kupili još jedno....onako, pred izbore....

Umesto klizališta, koje sada trune, deci i rekreativcima je omogućena upotreba ledene hale sportova. Valjda je to za ovu vlast zamena za klizalište. Za nas je to dokaz da para za grejanje hale sportova nema ili se opštinska vlast nije setila da je potrebno zagrejati halu sportova u zimskom periodu..





2 коментара:

  1. Ma to Ljubisa imitira Palmu. Kao sto narod kaze "Videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu". Secate se odricanje predsednickih plata, raspodela drva za ogrev, povecanje plata opstinarima i mnoge druge stvari, samo zarad konacnog licnog cilja, a to je osvajanje vlasti, gde bi zatim sve to palo u vodu !
    Sve je to lepo ali je i kratkog daha da ne kazem "sarene laze".
    Ovom gradu trebaju mnogo ozbiljnije stvari, ono sto tisti obicne ljude od preskupog klizalista!
    A sve njih da postoji neki zakon natero bi da se skinu i s gola dupeta makar jedan ceo dan da postave to klizaliste i da se na njemu lepo proklizaju kako bi se izvukla pouka nekoj buducoj vlasti kako se pare nesmeju trositi bezveze!

    ОдговориИзбриши
  2. http://www.youtube.com/watch?v=-8KT-GNoKzo

    ОдговориИзбриши