21. 10. 2011.

REBALANS BUDŽETA


Mi u Liberalno demokratskoj partiji uvek smo tvrdili da je Odluka o budžetu opštine Negotin za 2011. godinu nerealna, a to je  pokazala i Odluka o rebalansu usvojena na 15 sednici SO Negotin.

Da je prethodna odluka bila realna ne bi imali promenu manju od 1 odsto, već bi imali budžet od 920 miliona  do milijardu dinara, jer će novim zakonom o finansiranju lokalnih samouprava, opština Negotin ostvariti prihod od poreza na zarade u iznosu od  34 miliona, od poreza na prihode od samostalnih delatnosti 4 miliona i od poreza na zemljište od 8 miliona dinara.
 
Usvojenim rebalansom, budžet je moguće ostvariti, ali građani moraju da znaju da je vladajuća većina novom odlukom smanjila prihod od poreza na imovinu za 48 miliona, od komunalne takse za isticanje firme za 10 miliona,  od kapitalnih transfera od ministarstva, jer ih neće dobiti, za 5 miliona, od naknade za korišćenje gradevinsko zemljišta za 13 miliona dinara i od opštinskih administrativnih taksi za deset miliona dinara.

Da je budžet bio realno planiran ne bi bilo ovih umanjenja. 

Mi iz Liberalno demokratske partije pitamo zašto su usluge emitovanja i štampanja povećane za dva miliona, a Kancelarija za mlade, po njihovim rečima neće realizovati ni 500 000, koliko je planirano? Da li ova vlast mora toliko da se reklamira? Da li je ovo briga za mlade?

 Da li je pozicija prevoz učenika povećana za 7 miliona, jer prevoznici voze po ceni od oko 140 dinara bez PDVa, jer je nekoliko puta raspisivan i poništavan tender za prevoz?

 Da li su sudske kazne povećane za 5 miliona dinara samo zbog ujeda pasa ili i zbog drugih razloga ?

Takođe želimo da pitamo lokalnu vlast zašto su sredstva za mesne zajednice smanjena za 2 miliona dinara? Dobro znamo da su prošle godine mesne zajednice Jabukovac i Dušanovac dobile po 4 miliona dinara, a da su ove godine asfaltirani i putevi u ovim selima. Prošle godine 13 mesnih zajednica nije dobilo ni dinara, pa se pitamo da li će tako biti i ove godine, odnosno da li će opet biti povlašćenih sela? 

Zašto na vreme nije raspisan tender za radove u ulici Branka Radičevića, Branka Perića i ostalim ulicama u tom delu grada kada je to u programu rada JP za gradjevinsko zemljište, nego su tenderi tek letos raspisani? Brine li ova vlast što su gradjani u ovim ulicama već dve godine u blatu a po ovoj dinamici biće i naredne dve godine? Ako radovi u ovim ulicama još uvek nisu ni započeli kada će onda na red da dodje Daničićeva ulica, Braće Jugovića i ostale ulice za koje je izdata dozvola i uradjen projekat pre dolaska DS i SPS na vlast.


Nama u LDPu je jasno. Para za investicije ima ali su lokalnoj vlasti preče kafane, piće, reklame i dva prioritetna sela od svega ostalog u ovoj opštini.      


P R E O K R E T!

VI ODLUČUJETE!


2 коментара:

  1. http://www.blic.rs/Vesti/Politika/285059/Draskovic-na-glavnom-odboru-LDP-Srbija-da-pokaze-da-se-zalaze-za-demokratiju

    Evo nama nove politicke koalicije, novog tocka zamajca na putu ka Evropi!

    ОдговориИзбриши
  2. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/284883/Zastitnik-gradjana-pocepao-zdravstvenu-knjizicu

    Kada ce se vec jednom razbiti taj zdravstveni lobi i u nasem gradu. Svi znamo za dr Internistu koji svaku posetu njemu dobro devizno unovci i za dr penzose koji sa preko 80 godina dolaze u ZC i pruzaju "lekarsku pomoc", a mladi lekari cekaju godinama na specijalizaciju!
    Strasno!

    ОдговориИзбриши